ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Προσοχή από νάρκες που ίσως μετακινήθηκαν

Το ενδεχόμενο μετακίνησης ναρκών σε περιοχές που έχουν αποναρκοθετηθεί κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών ειδικά τους βροχερούς μήνες του χειμώνα, είναι ένας απο τους σοβαρότερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη.

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Μέρα κατά των ναρκών η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με ανακοίνωσή της προειδοποιεί το κοινό και το καλεί να προσέχει τις πινακίδες για νάρκες στη νεκρή ζώνη και να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν αν δουν ύποπτα αντικείμενα στη νεκρή ζώνη και να μην

τα πλησιάσουν ούτε να τα αγγίξουν. Ως μέρος των διαδικασιών ασφάλειας εντός της νεκρής ζώνης, το κοινό συμβουλεύεται να εξασφαλίσει ότι έχει άδεια για τις δραστηριότητές του

Σε δηλώσεις της η Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης Κριστίν Λουντ δήλωσε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι ενήμερη για διάφορες περιοχές όπου έχουν μετακινηθεί νάρκες τους μήνες του χειμώνα λόγω λασπών ή και πλημμυρών.

Για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, υποστήριξε, η καταστροφή ναρκών είναι ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα για το οποίο δίνεται μεγάλη σημασία και προτεραιότητα. Σημειώνει ακόμη ότι είναι σημαντικό όσοι εισέρχονται στη νεκρή ζώνη να έχουν ειδικές άδειες για τις δραστηριότητές τους και να ακολουθούν τις οδηγίες για δική τους ασφάλεια.

Επίσης η επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η ειρηνευτική δύναμη είναι δεσμευμένη στο να στηρίξει και τις δύο πλευρές στο έργο της αποναρκοθέτησης εντός και κατά μήκος της νεκρής ζώνης.

Υπενθυμίζει ότι το 2014, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συντόνισε ειδικό σχέδιο δράσης για καθαρισμό δύο περιοχών εντός της νεκρής ζώνης για τις οποίες υπήρχαν υποψίες ότι ενδεχομένως να είχαν μετακινηθεί εκεί νάρκες. Σύμφωνα με την κ.Λουντ σε μια από τις περιοχές αυτές είχε εντοπιστεί νάρκη κατά αρμάτων η οποία και καταστράφηκε από ειδική ομάδα ειρηνευτών. Το περιστατικό αυτό, τονίζει, θυμίζει σε όλους μας ότι οι νάρκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και αποτελούν απειλή για το λαό που ζει και εργάζεται στο όμορφο νησί της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα