Ούκιτς: «Αλλάζω τους τίτλους μ' ένα μετάλλιο!»

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος περιμένει σκληρό ματς ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Κροατία, θεωρεί σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας και παράλληλα υπογράμμισε πόσο του λείπει ένα μετάλλιο με την Εθνική.

Ο Ούκιτς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από το 2000, ωστόσο ευρύτερα γνωστός έγινε όταν μετακόμισε στην Ισπανία (Τάου &Μπαρτσελόνα) κι έπειτα στο ΝΒΑ.

Τον μάθαμε καλύτερα όταν ήρθε στη χώρα μας για να παίξει για τον Παναθηναϊκό, ενώ τον έχουμε αντιμετωπίσει κι αρκετές φορές με την Εθνική Κροατίας.

Ο 30χρονος γκαρντ είναι πολύ σημαντικός για το μπάσκετ της χώρας του και πλέον ετοιμάζεται γι' ακόμα ένα Eurobasket. Το gazzetta.gr μίλησε με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος τόνισε πως θ' άλλαζε τους τίτλους για ένα μετάλλιο με την Εθνική. Κάτι που ψάχνουν πολλά χρόνια στην Κροατία.

Και δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει ο συγκεκριμένος παίκτης, συνεπώς καταλαβαίνετε το πόσο λείπει στους Κροάτες διάκριση.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα έδρας που θα έχει η ομάδα του στην πρώτη φάση (σ.σ. οι αγώνες θα γίνουν στο Ζάγκρεμπ), έχρισε τα δικά του φαβορί και μίλησε για το σπουδαίο και σημαντικό ματς κόντρα στην Ελλάδα.

Στο Eurobasket 2013 βρεθήκατε στην 4η θέση. Φέτος, ποιοι είναι οι στόχοι σας. Εσύ προσωπικά έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους. Σου λείπει, όμως, ένα μετάλλιο με την Εθνική;

Θα θυμόμαστε για πάντα το Eurobasket 2013. Ήταν μία σπουδαία διαδρομή, ωστόσο ολοκληρώθηκε χωρίς μετάλλιο. Ελπίζω να παρουσιαστούμε με την ίδια χημεία και φέτος. Επίσης ελπίζω ότι οι φίλοι μας στο Ζάγκρεμπ θα μας βοηθήσουν και θα πάμε με έξτρα ώθηση στη Γαλλία. Προσωπικά μιλώντας, έχω κατακτήσει πολλά τρόπαια με τις ομάδες μου, αλλά θα τα άλλαζα για ένα μετάλλιο με την Εθνική! Περιμένουμε από το 1995 στην Αθήνα. Έχει περάσει καιρός...

Στην πρώτη φάση θα παίξετε μπροστά στο κοινό σας. Αυτό σίγουρα είναι πλεονέκτημα, μήπως, όμως, σας προσθέτει κι έξτρα πίεση; Πώς αισθάνεσαι που θα παίξεις μπροστά στους συμπατριώτες σου;

Είχε μεγάλη υποστήριξη και στη Σλοβενία το 2013. Οι φίλοι μας ήταν εκεί σε κάθε ματς και μας έδωσαν μεγάλη βοήθεια, προκειμένου να φτάσουμε μέχρι τα ημιτελικά. Υπήρχε μεγάλη πίεση και τότε, αλλά δείξαμε πως μπορούμε ν' ανταποκριθούμε. Κάτι ανάλογο θέλουμε και φέτος γι' αυτό και δεν μπορώ να περιμένω να βρεθώ στην Αρένα του Ζάγκρεμπ! Οι οπαδοί μας δημιουργόυν θετική πίεση.

Ποιες ομάδες θεωρείς πως είναι τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο;

Πάντα στην κορυφή είναι η Γαλλία με την Ισπανία. Αυτές ξεχωρίζουν. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν 7 ή 8 ομάδες που είναι ανάμεσα στα φαβορί για ένα μετάλλιο. Τέτοιες ομάδες είναι η Κροατία, η Σερβία, η Ελλάδα κι η Λιθουανία. Οι τελευταίες αν έχουν λίγη τύχη μπορούν να τα καταφέρουν και να πάρουν μετάλλιο. Γιατί όχι και το Χρυσό!

Τέλος, τι γνώμη έχει για την ελληνική ομάδα; Τι περιμένεις από το μεταξύ σας παιχνίδι;

Έμαθα πολλά για το μπάσκετ στην Ελλάδα τα δύο χρόνια που ήμουν στον Παναθηναϊκό. Οι Έλληνες παίκτες είναι παθιασμένοι με την Εθνική τους. Δυνατή ομάδα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν έχεις Σπανούλη, Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου... Γνωρίζουμε πως είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Θα είναι ένα σκληρό και δύσκολο ματς. Μία "μάχη" για την πρώτη θέση του ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα