Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιτυχόντες Κύπριοι στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΠΑΝ) πληροφορεί το κοινό ότι τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας έχουν ανακοινωθεί στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας (https://results.it.minedu.gov.gr/).

Στην

ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εξετάσεων δίνει όλες τις πληροφορίες για τα έγγραφα που θα πρέπει να κατέχουν οι επιτυχόντες.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικά Πανεπιστήμια: Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα

Η ανακοίνωση 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματά τους, αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου, ο οποίος βρίσκεται στην 1η σελίδα (Σημείο 1), της αίτησης για διεκδίκηση θέσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας και τα τέσσερα (4) αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-ΠατρώνυμοΜητρώνυμο), όπως ακριβώς έχουν υποβληθεί από τους/τις ίδιους/ες, στην αίτηση εισαγωγής στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας. Επίσης, μπορούν να συνδεθούν με την Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και μέσω της αρχικής Ιστοσελίδας του ΥΠΠΑΝ της Κύπρου (www.moec.gov.cy).

Οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να εκτυπώσουν και να φυλάξουν τα αποτελέσματά τους. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Γραμματεία (ή την ιστοσελίδα) της Σχολής/Τμήματος που έχουν εξασφαλίσει θέση ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση σχετικά με τη μέρα και την ώρα που μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους, όπως και με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας για τυχόν αλλαγές επί της διαδικασίας των εγγραφών.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή όλων των επιτυχόντων στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας μπορούν να κατατεθούν από τους ίδιους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. Όσοι θα εξουσιοδοτήσουν εκπρόσωπό τους για την εγγραφή τους, πρέπει προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει πιστοποίηση της υπογραφής τους από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες εγγραφών στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και τις αρμόδιες Σχολές/Τμήματα των ΑΑΕΙ της Ελλάδας. Προτρέπονται οι υποψήφιοι να παρακολουθούν τις ανάλογες ιστοσελίδες.

Οι άρρενες υποψήφιοι που εξασφάλισαν θέση στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας το 2020 θα αρχίσουν τη φοίτησή τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, αφού μεριμνήσουν για την εμπρόθεσμη εγγραφή τους. Σημειώνεται ότι οι άρρενες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Οι άρρενες υποψήφιοι που εξασφάλισαν θέση στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας το 2021 και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά δε χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Η θέση τους θα κρατηθεί αυτόματα ώστε να φοιτήσουν στη Σχολή/Τμήμα επιτυχίας τους, αμέσως μόλις ολοκληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Μετά την απόλυσή τους από τις τάξεις του στρατού, οφείλουν να εγγραφούν στη Σχολή/Τμήμα που εξασφάλισαν θέση παρουσιάζοντας, εκτός από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σχετική βεβαίωση από το Στρατολογικό Γραφείο της Επαρχίας τους. Οι εισαγόμενοι εγγράφονται στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος αν αποκτήσουν οριστικό ή προσωρινό απολυτήριο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του ιδίου έτους. Σε αντίθετη περίπτωση εγγράφονται στην προθεσμία εγγραφής του επόμενου ακαδημαϊκού έτους απ΄ αυτό της απόκτησης του απολυτηρίου από τις τάξεις του στρατού και στην προθεσμία εγγραφής της οικείας ειδικής κατηγορίας.
Επισημαίνεται ότι για την κατηγορία αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., στην οποία εντάσσονται και οι απόφοιτοι Κυπριακών Σχολείων, δεν εφαρμόζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής.

Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα