Οριστικά στο ψυγείο η τριμερής λόγω «Πορθητή» (vid)

Από το ψυγείο, οριστικά στην κατάψυξη οι διεργασίες για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Κατέρρευσε, λόγω Πορθητή, η απόφαση του Γ.Γ Αντόνιο Γκουτέρες που θα ανακοινωνόταν σύντομα, για τριμερή συνάντηση με Αναστασιάδη – Ακιντζί στη Νέα Υόρκη.

Την οποία πρόταση – απόφαση, από χθες βράδυ αποκάλυψε το Σίγμα και επιβεβαίωσε άμεσα με παρέμβαση του στις Τομές στα Γεγονότα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η Ειδική Απεσταλμένη Τζέιν Χολ Λουτ απόθεσε ήδη τη βαλίτσα

της στο ερμάρι.

Όλοι πλέον, του Συμβουλίου Ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου, αναμένουν τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Χωρίς να μπορούν να εκτιμήσουν πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες αν θα επιτρέπουν πλέον διαβουλεύσεις για επίσημες διαπραγματεύσεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν άλλωστε, επί τούτου ξεκάθαρος.

«Σίγουρα δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα σαν αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς της Τουρκίας και, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατον να μιλά κανένας για ειρήνευση κάτω από απειλές. Και ιδιαίτερα, όχι απλά απειλές, αλλά μια ενεργή παραβίαση, για πολλοστή φορά, του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Για τα όσα λέχθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα στο Πεκίνο, τα όσα οδήγησαν στην επιστολή προς τον κύριο Γκουτέρες που χθες μετέδωσε το Σίγμα, αλλά και για το πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες, δεδομένης της αυστηρής πρόσφατης τοποθέτησης του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα ενημερωθούν τα κόμματα, σε Εθνικό Συμβούλιο, το πρωί του Σαββάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα