Οπισθοχώρηση του "μετώπου υπέρ παραίτησης Ιωνά"

Με το βλέμμα στο «δάσος» φαίνεται πως στρέφονται σήμερα τα κόμματα κι όχι στο «δέντρο», ένα εικοσιτετράωρο μετά την γραπτή ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος έκανε ξεκάθαρο το γεγονός της καθολικής ύπαρξης ευθυνών σε σχέση με τα θέματα διαφθοράς που «ξεβράστηκαν» στους κόλπους της Αστυνομίας Κύπρου.

Πλην του ΑΚΕΛ, το οποίο βάλλει κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης και ζητεί την παραίτησή του, ΕΔΕΚ

και Οικολόγοι παρουσιάζονται με πιο συναινετική διάθεση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Σε σχετικές δηλώσεις στο SigmaLive, Κωστής Ευσταθίου και Γιώργος Περδίκης, ανέφεραν ότι από τη στιγμή που ο κ. Νικολάου δεν έχει καμιά πρόθεση να παραιτηθεί, ας γίνει πιο συγκεκριμένος έτσι ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να στηρίξουν μια πιθανή συνεργασία με τον Ιωνά Νικολάου. Απαίτηση και των δυο είναι να σταματήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης τις γενικόλογες τοποθετήσεις.

Σημειώνεται ότι ο Ιωνάς Νικολάου είχε αναφέρει χθες ότι «όλοι ευθυνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομία και τις ανορθόδοξες διαδικασίες, που επικρατούσαν στις προσλήψεις και τις προαγωγές, γι’ αυτό συλλογική είναι η υποχρέωση καθορισμού αντικειμενικών και αξιοκρατικών διαδικασιών».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν αρνείται τη συνεργασία καθώς πρώτιστο μέλημα είναι η πάταξη της διαφθοράςαλλά προϋπόθεση είναι να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εκ μέρους του Ιωνά Νικολάου. «Αφού δεν παραιτείται, ας μας δώσει μια συγκεκριμένη ενημέρωση για το τι ακριβώς γίνεται», υπογράμμισε ο Γιώργος Περδίκης.

«Δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε εμείς τους διεφθαρμένους αστυνομικούς, ούτε να αστυνομεύσουμε οπαδούς σε γήπεδα», ανέφερε ο Κωστής Ευσταθίου εκ μέρους της ΕΔΕΚ. «Να γίνει πιο ο συγκεκριμένος ο Υπουργός, τι θέλει από εμάς», συμπλήρωσε ο κ.Ευσταθίου.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ιωνά Νικολάου, στις οποίες έκανε λόγο για ευθύνες σε όλους σχετικά με το θέμα της διαφθοράς, ο κ.Ευσταθίου ανέφερε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις πρέπει να αποφεύγονται γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο. «Δημιουργείται η εντύπωση στον κόσμο ότι όλοι είναι το ίδιο και έχουν ευθύνες», σημείωσε. Ο κ.Ευσταθίου συμπλήρωσε ότι ο Υπουργός πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να μην ρίχνει τις πολιτικές ευθύνες αλλού.

Εκ μέρους ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι «Δεν υποστηρίζουμε ότι η διαφθορά είναι σημερινό φαινόμενο. Αυτή έχει πίσω της μια μεγάλη ιστορία. Οι κυβερνώντες όμως στα τριάμισι χρόνια που κυβερνούν όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να την αντιμετωπίσουν, αλλά με αποφάσεις τους, προαγωγές, μετακινήσεις, τοποθετήσεις και ανακατατάξεις που έκαναν στο Αστυνομικό Σώμα, έχουν επιτείνει το φαινόμενο της διαφθοράς.

Μιλώντας στο SigmaLive, o κ.Στεφάνου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει ως αυτοσκοπό το κυνήγι κεφαλών και θα συνεχίσει να στηρίζει την πάταξη φαινομένων διαφθοράς. Σημείωσε εξάλλου ότι για το ΑΚΕΛ "Δεν είναι πρώτιστος στόχος η παραίτηση αλλά αυτό θα ήταν ένα αντικειμενικό, από τις καταστάσεις, αποτέλεσμα που θα έπρεπε να γίνει". "Δεν θεωρούμε ότι η παραίτηση είναι λύση", συμπλήρωσε ο κ.Στεφάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα