Ομόνοια: Την καταλληλότερη στιγμή...

Δύο μήνες και κάτι περίμεναν οι φίλοι της Ομόνοιας να δουν την ομάδα τους να κερδίζει στο ΓΣΠ. Περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα περίμεναν να την δουν να κερδίζει δύο σερί παιχνίδια, περίπου ένα δίμηνο ήταν και ο χρόνος αναμονής για να δουν τους τραυματίες να επιστρέφουν και την ομάδα τους να παρατάσσεται πλήρης. Ενώ, για πρώτη πρώτη φορά από το ξεκίνησα της σεζόν την είδαν να συνδυάζει ουσία, γκολ, θέαμα και μια πραγματικά γεμάτη εμφάνιση.



Απόψε

κόντρα στην Πάφο, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Χριστοφή, η Ομόνοια πήρε και με το παραπάνω όλα τα ζητούμενα. Την καταλληλότερη στιγμή κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα απόδοσης που όλοι ξέραμε ότι μπορεί να φτάσει (βάσει του ρόστερ που διαθέτει) και πλέον πάει με άλλο αέρα και ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιτικής, με την ΑΕΚ στο ΓΣΖ.

Το σημερινό παιγνίδι τέλειωσε από πολύ νωρίς. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 1-0 από το 13’ με πέναλτι του Ασίς και δεδομένου ότι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στην προηγούμενη φάση, δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να πανηγυρίσουν τη νίκη που τόσο πολύ ήθελαν. Πέτυχαν ακόμα ένα γκολ πριν την ανάπαυλα και άλα τέσσερα στην επανάληψη, φτάνοντας στο τελικό και εμφατικό 6-0.

Ανάλυση σε βάθος για το σημερινό παιγνίδι δεν υπάρχει λόγος να γίνει. Η Ομόνοια έλεγξε πλήρως τον αγώνα, είχε διάθεση, δημιούργησε φάσεις και θα μπορούσε να σκοράρει πολύ περισσότερα τέρματα. Εκτός από τους τρεις βαθμούς και τη ψυχολογία, οι πράσινοι απέκτησε ακόμα ένα κέρδος από τον αγώνα. Το Δημήτρη Χριστοφή.
Ο Κύπριος διεθνής πραγματοποίησε ντεμπούτο μετά την επιστροφή του και παρά το γεγονός ότι έδειξε να χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας, μας θύμισε τι είναι ικανός να κάνει. Το γεγονός ότι πρόσθεσε 60 και μια πολύ καλή εμφάνιση λεπτά στα πόδια του αποτελεί σημαντική εξέλιξη τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του.

Για να παρουσιάσει η Ομόνοια την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, χρειάστηκε να φτάσουν πολλοί παίκτες σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ξεκινάμε με τον Νούνο Ασίς. Ακόμα και σήμερα, απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα, έδειξε πόσο σημαντικός είναι για την Ομόνοια. Ο Πορτογάλος έτρεξε πολύ, αμυνόταν, δημιουργούσε και φυσικά σκόραρε. Πίεζε τον αντίπαλο από πολύ ψηλά και με αυτό τον τρόπο ήρθε το δεύτερο τέρμα. Ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να υποπέσει στο λάθος και έδωσε έτοιμο γκολ στον Οικονομίδη. Παρόμοια φάση πήγε να δημιουργηθεί λίγα λεπτά αργότερα, αλλά δεν είχε την ίδια κατάληξη.
Μια από τια καλύτερες του εμφανίσεις από τη μέρα που ήρθε πραγματοποίησε και ο Κιρμ. Πέτυχε ένα γκολ, δημιούργησε άλλα δύο και ήταν ίσως ο κορυφαίος του αγώνα. Λέγοντας αυτό πιθανόν να αδικούμε κάποιους άλλους. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Ρουσιάς (ήταν όμως άυτχος και άστοχος σε κάποιες ξεκάθαρες φάσεις για να σκοράρει), ο Ρομαρίκ σαν μέσος έδειξε ότι είναι πολύ ποιοτικός παίκτης και μπορεί να προσφέρει στοιχεία που δεν έχουν άλλοι παίκτες, ο Οικονομίδης πρόσθεσε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και ένα γκολ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν όσο αγωνίστηκαν Σκέμπρι και Εζέ, προλαβαίνοντας μάλιστα να πετύχουν τα... μισά γκολ της ομάδας τους!

Τώρα ΑΕΚ
Η Πάφος έφυγε και η ΑΕΚ έρχεται. Η Ομόνοια στοχεύει να χτίσει ένα νικηφόρο σερί και για να το πετύχει θα πρέπει να φύγει από τη Λάρνακα με το διπλό. Το εγχείρημα θα είναι δύσκολο, αλλά η Ομόνοια θεωρείται δεδομένο ότι θα ταξιδέψει στο ΓΣΖ με μοναδικό στόχο τη νίκη. Μέχρι τότε υπάρχουν ακόμα ημέρες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από αύριο κιόλας, ο Κώστας Καϊάφας και οι ποδοσφαιριστές του θα επικεντρωθούν στο κυριακάτικο ντέρμπι, με τη ψυχολογία να είναι στο υψηλότερο επίπεδο στη φετινή περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα