Ομόνοια: Τα… πορτογαλικά κλειδιά

Για να μπει ένα τέλος στην αρνητική παράδοση που συνοδεύει την Ομόνοια στα ντέρμπι «αιωνίων» της τελευταία τριετίας, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει μια σχεδόν αλάνθαστη εμφάνιση.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς θα πρέπει να παρουσιάσουν μια ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Να αποφύγουν λάθη στην άμυνα που στοίχησαν στα πρόσφατα ντέρμπι «αιωνίων» και να παρουσιαστούν αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Και σε ατομικό επίπεδο, ο κάθε παίκτης ξεχωριστά θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Από τον

τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό, θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εμείς θα σταθούμε σε δύο ποδοσφαιριστές. Όχι γιατί είναι πιο σημαντικοί από τους υπόλοιπους, αλλά γιατί η δική τους παρουσία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο λόγος για τους Μαργκάσα και Ασίς.
Ο Νούνο Ασίς ήταν απών από το τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» λόγω τραυματισμού, ενώ στο παιχνίδι του β΄ γύρου ήταν… παρών απών. Η απουσία του στο ένα παιχνίδι και η κακή εμφάνιση στο άλλο, ήταν από τους βασικούς λόγους που η Ομόνοια υστέρησε στο δημιουργικό κομμάτι. Ο γνωστός, καλός Νούνο μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο και η Ομόνοια να είναι πιο επικίνδυνο και λιγότερο προβλέψιμη στην επίθεση.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ρενάτο Μαργκάσα, περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο έτερος Πορτογάλος θα παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας, στη θέση του τιμωρημένου Χαφέζ. Στα δύο προηγούμενα ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ ο νεαρός Αιγύπτιος είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Γιαννιώτα (και τον Μιλάνοφ όποτε ανέβαινε) και η δική του αδυναμία να αναχαιτίσει τις προσπάθειες του Ελλαδίτη ήταν ένας από τους λόγους που έφεραν τις ήττες. Εάν ο Μαργκάσα καταφέρει να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του Γιαννιώτα, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα χάσει ένα από τα πιο ισχυρά δυνατά του όπλα.
Οι Πορτογάλοι είναι δύο παίκτες κλειδιά που μπορούν με την καλή τους παρουσία να κάνουν τη διαφορά. Αν, όμως, δεν δώσουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό σε ατομικό επίπεδο και η ομάδα σαν σύνολο δεν φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τότε πολύ πιθανόν το τέλος ενός ακόμη ντέρμπι «αιωνίων» να βρει την Ομόνοια χωρίς το πολυπόθητο τρίποντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα