Ιατροδικαστές ανατρέπουν την πολύκροτη υπόθεση Πιστόριους

Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση «Πιστόριους» προέκυψε από ανεξάρτητη έρευνα ιατροδικαστών.

Οι δύο ιατροδικαστές εξέτασαν αποδεικτικά στοιχεία και όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης για περισσότερο από έναν χρόνο και αναφέρουν ότι στη μπλούζα που φορούσε το θύμα όταν η αστυνομία την βρήκε, δεν υπήρχε ούτε μια τρύπα από σφαίρα που να ταιριάζει με τα τραύματα, ενώ ελάχιστο ήταν το αίμα που βρέθηκε πάνω της.

Ο Κάλβιν Μόλετ, ένα από τα δύο αδέρφια που έγραψαν μαζί το βιβλίο «Όσκαρ εναντίον της Αλήθειας», υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα Sun,

ότι κανονικά η μπλούζα θα έπρεπε να είναι γεμάτη αίμα, αφού η Στέενκαμπ τη φορούσε όταν πυροβολήθηκε. Άγνωστο παραμένει όμως αν θα ληφθούν υπόψιν από το δικαστήριο που θα ανακοινώσει την ποινή του αθλητή, τον προσεχή Ιούνιο.

Όπως υποστηρίζουν ο Κάλβιν και ο Τόμας Μόλετ, τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι η Ρίβα ήταν στην πραγματικότητα γυμνή τη στιγμή που την πυροβόλησε ο Πιστόριους και ότι ο δράστης την έντυσε προτού καλέσει την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο παραολυμπιονίκης είχε ισχυριστεί στη δίκη του ότι πυροβόλησε την άτυχη Ρίβα με το όπλο του περνώντας τη για κλέφτη και ότι με το ρόπαλο του κρίκετ είχε μόνο χτυπήσει την πόρτα του μπάνιου, μέσα στο οποίο βρισκόταν το θύμα.

Η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη αποφάσισε να μεταθέσει για τις 13-17 Ιουνίου τη διαδικασία προσδιορισμού της ποινής που θα επιβληθεί στον Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε τον Δεκέμβριο ένοχος για φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ και βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πηγή: dailymail

Keywords
Τυχαία Θέματα