Ο Πιστόριους «έντυσε» τη Στέενκαμπ μετά το φονικό

Σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την υπόθεση δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον σύντροφό της Όσκαρ Πίστοριους.

Λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι ο Παραολυμπιονίκης είχε χτυπήσει την άτυχη κοπέλα με ένα ρόπαλο πριν την πυροβολήσει, ένα νέο βιβλίο έρχεται να δώσει νέα

πλοκή στην πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με την γνώμη δύο ιατροδικαστών, που εξέτασαν τα στοιχεία, πάνω από έναν χρόνο, αποφάνθηκαν ότι το μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η Ρίβα όταν την βγήκε η αστυνομία δεν έχει οπές που ταιριάζουν με τα τραύματα από τις σφαίρες, ενώ πάνω του βρέθηκε ελάχιστο αίμα.

«Δεν υπάρχει ούτε μια τρύπα στο μπλουζάκι που θα μπορούσε να έχει προκληθεί από το τραύμα από σφαίρα στον μηρό του θύματος, παρά το γεγονός ότι το ένδυμα είναι αρκετά μακρύ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία οπή που να ταιριάζει στο τραύμα στο στήθος, ενώ στη μπλούζα βρέθηκε και ελάχιστο αίμα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε μουσκέψει τελείως, εάν όντως τη φορούσε την ώρα του πυροβολισμού» σημείωσε ένας από τους δύο ιατροδικαστές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το άτυχο μοντέλο ήταν γυμνό όταν πυροβολήθηκε από τον Πιστόριους. Όλα αυτά τα στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει ο Παραολυμπιονίκης, ότι πυροβόλησε κατά λάθος την κοπέλα του, το μοιραίο βράδυ της 13ης Φεβρουάριου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά από αίτημα της εισαγγελείας της Νοτίου Αφρικής, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για δολοφονία εκ προθέσεως μετά την αναψηλάφηση της υπόθεσης. Η τελική απόφαση για την ποινή του Όσκαρ Πιστόριους θα ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου. Ο Παραολυμπιονίκης έρχεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα