Ομόνοια: Ομάδα χωρίς βασικούς και αναπληρωματικούς

Θα παίξει ο Παναγή ή ο Γιωργαλλίδης; Θα ξεκινήσει ο Ποτέ ή ο Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης; Οι Κιρμ και Σκέμπρι οι οποίοι είχαν μέτρια παρουσία στο τελευταίο παιχνίδι να μείνουν στον πάγκο; Δεξιά στην άμυνα θα παίξει ο Ούτσα ή ο Δημητρίου;

Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτηματικά που υπήρχαν μετά τη βαριά ήττα στο κύπελλο και πριν το προχθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 18 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές διεκδικούσαν θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Κώστας Καϊάφας επέλεξε αυτούς που επέλεξε και, εκ του αποτελέσματος και της εμφάνισης, δικαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό.

Το

θέμα μας δεν είναι η δικαίωση ή μη του τεχνικού της Ομόνοιας στο ντέρμπι του Σαββάτου, αλλά οι επιλογές του στον επικείμενο επαναληπτικό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε ολόκληρη συζήτηση για το ποιοι 11 (από τους 18) θα αγωνίζονταν, φανερώνει και το βάθος που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα. Βάθος που δεν είχε πριν από μερικούς μήνες, τουλάχιστον πριν αρχίσουν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι Οικονομίδης και Φυλακτού και πιο πρόσφατα οι Δημητρίου και Παναγή.

Επειδή δύσκολα θα δούμε κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή πέραν τους συγκεκριμένους 18 να παίρνει φανέλα βασικού στο μεθαύριο ντέρμπι «αιωνίων», θεωρούμε πως δεν έχει και ουσία η συζήτηση για το κατά πόσο ο τεχνικός της Ομόνοιας θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για να χτυπήσει ρέστα πρόκρισης ή αν θα προφυλάξει κάποιους ενόψει του κρίσιμο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ.

Όποιοι και να αγωνιστούν, όποιοι και να μείνουν στον πάγκο, οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης που έχουν. Το σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν φανέλα βασικού, ή αυτοί θα έρθουν από τον πάγκο, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να έχουν πάθος, θέληση και συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ότι δεν έκαναν δηλαδή στο πρώτο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να έρθει το βαρύ 3-0. Και αφού κάνουν όλα τα πιο πάνω, στο τέλος του αγώνα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα νιώθουν ήσυχοι με την συνείδησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα