Ομόνοια: Η ΑΕΛ έγινε Απόλλων και ο Ολυμπιακός… ΑΕΛ!

Η εντός έδρας νίκη του Απόλλωνα επί της ΑΕΚ την Κυριακή (25/4) τον έφερε στην κορυφή του πρωταθλήματος, καθώς πλεονεκτεί στην ισοβαθμία της Ομόνοιας, η οποία ωστόσο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο: το ντέρμπι με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ (19:30, PrimeTel).

Το «τριφύλλι» είχε εισέλθει πρωτοπόρο στη β’ φάση του πρωταθλήματος και στις περασμένες επτά αγωνιστικές βρέθηκε δύο φορές σε ανάλογη θέση, δηλαδή να χρειάζεται

αποτέλεσμα, προκειμένου να υπερασπιστεί την πρωτοκαθεδρία του.

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ η ΑΕΛ θριάμβευσε εντός έδρας 3-0 της ΑΕΚ και προσπέρασε στην κορυφή, την οποία η Ομόνοια ανέκτησε δύο μέρες αργότερα με το εκτός έδρας 1-0 επί του Ολυμπιακού.

Στην έκτη αγωνιστική το σκηνικό επαναλήφθηκε: η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από την Αρένα (1-0) και πέρασε πρώτη, όμως λίγες ώρες αργότερα οι «πράσινοι» τους προσπέρασαν ξανά χάρη στο εντός έδρας 2-0 επί του Ολυμπιακού.

Πλέον τη θέση της ΑΕΛ έχει πάρει ο Απόλλων, ο οποίος για πρώτη φορά στα πλέι οφ έχει πατήσει κορυφή, ενώ εμπόδιο της Ομόνοιας για την επιστροφή στην πρώτη θέση δεν είναι οι «μαυροπράσινοι» του Τακτακαλά, αλλά η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ που με κάθε αποτέλεσμα πλην νίκης αποχαιρετούν (ουσιαστικά ή μαθηματικά) τις ελπίδες της για τον τίτλο.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ παίζει για δύο αποτελέσματα. Με νίκη ή ισοπαλία θα είναι ξανά πρώτη και, αν φτάσει σε τελικό πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα, την τελευταία αγωνιστική στο ΓΣΠ θα της αρκεί να μην ηττηθεί.

Αν όμως απωλέσει κόντρα στην ΑΕΛ το εντός έδρας αήττητό της, τότε σε έναν ενδεχόμενο τελικό πρωταθλήματος κόντρα στους «κυανόλευκους» θα παίζει μόνο για τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα