Χ.Κληρίδης: Να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις ΥΣ για μετά τις 9 Μαΐου

Την άποψη ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την Κυβέρνηση για την περίοδο μετά τις 9 Μαΐου- ημερομηνία που δίνεται τέλος στο νέο lockdown για αναχαίτιση της πανδημίας- είναι ορθότερο να αναθεωρηθούν το συντομότερο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

Συγκεκριμένα ο κος Κληρίδης είπε πως, «τα ατομικά δικαιώματα είναι το έσχατο καταφύγιο του πολίτη γενικότερα και θεωρούνται

ανθρώπινα γιατί απορρέουν από το φυσικό δίκαιο. Συνεπώς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο ισοζύγιο της προστασίας της δημόσια υγείας ώστε να μην ξεπερνούμε την χρυσή τομής. Δίνεται η εντύπωση πως έχουμε  ξεφύγει από το Κράτος Δίκαιού και είναι ορθότερο αυτά τα μέτρα να αναθεωρηθούν από τώρα».

Διαβάστε επίσης: Δρ. Καραγιάννης: Δεν χρειάζονται νομικοί στη ΣΕΕ για τις αποφάσεις

Πρόσθεσε πως η σκέψη του Υπουργικού Συμβουλίου, «στηρίζεται στο να μεταφερθεί ο θεσμός της πράσινης κάρτα ή του πράσινου διαβατηρίου της ΕΕ που θα ισχύει για τα ταξίδια και για την εσωτερική διακίνηση. Ουσιαστικά θα ισχύουν όσα ανακοινώθηκαν για να μπορέσει κάποιος να πάει στο περίπτερο.»

«Πρόκειται για υπερβολικά μέτρα τα οποία εισηγήθηκαν εάν τεθούν σε εφαρμογή, κάτι που απεύχομαι και ευελπιστών μέχρι τις 9 Μαΐου να επικρατήσουν σοβαρότερες σκέψεις. Είναι λες και σκοτώνουμε τα σπουργίτια με κανόνια», είπε ο κος Κληρίδης.

Ανέφερε μάλιστα πως, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ζήτηση μέσω επιστολών συμμετοχή στης επιδημιολογική ομάδας ωστόσο « ο υπουργός Υγείας δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να διαθέτουμε αυτά τα πιστοποιητικά. Πέστε το και δείτε πόσοι θα πάνε ψηφίσουν. Δεν πρέπει να είμαστε παράλογοι. Πρέπει να λογικευτούμε», είπε.

Διαβάστε επίσης: Ξύπνησε με τρίτο lockdown η Κύπρος–Όσα θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 9 Μαΐου

Σε ερώτηση εάν έχει ρόλο στις αποφάσεις ο Νομικός Σύμβουλος του κράτους (σ.σ. Γενικός Εισαγγελέας) ο κος Κληρίδης απάντησε πως το συζήτησε τόσο με τον  κ. Σαββίδη όσο και με την υπουργός Δικαιοσύνης.

«Συζήτησα με τον κ. Σαββίδη πολλές φορές όπως και με την υπουργό Δικαιοσύνης. Ο μεν κ Σαββίδης λέει ότι είναι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να επέμβει. Εγώ διαφορετική άποψη γιατί όταν εμπλέκονται ανθρώπινα δικαιώματα θεωρώ ότι πρέπει να επέμβει. Η δε υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργού Υγείας», εξήγησε τέλος.

Ακούστε τις δηλώσεις μετά το 25:05

Διαβάστε επίσης:

Κατηγοριοποίηση χωρών: «Πράσινο» το Ισραήλ – Στο «Πορτοκαλί» η Βρετανία

Άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα 43-44 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα