Ομόνοια: Είναι αγώνας μίας και μόνο επιλογής

Η λίστα καθηκόντων της σημερινής αποστολής της Ομόνοιας απέναντι στην ΕΝΠ, ξεκινά με μία και μόνο λέξη: Νίκη!

Είναι μείζονος σημασίας το αποτέλεσμα αυτό για την πορεία του «τριφυλλιού». Οι λόγοι πολλοί: Οι τρεις βαθμοί σίγουρα θα φέρουν μείωση στην απόσταση με τουλάχιστον μία ομάδα από αυτές που είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Δεύτερον, θα επιτρέψουν στην Ομόνοια να δημιουργήσει τη δυναμική που τόσο έχει ανάγκη. Τρίτον θα επιτρέψουν στον Μιλόγεβιτς να δουλέψει με περισσότερη άνεση (στην προσπάθειά του να εφαρμόσει

νέα πράγματα και να κάνει βελτιώσεις), αφού σε κάθε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας τα επιτυχή αποτελέσματα έχουν ακόμη πιο θετικό αντίκτυπο. Επιπρόσθετα, είναι και το κεφάλαιο κόσμος. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του είναι σημαντικότατη. Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι πιθανή απώλεια βαθμών φέρνει αντίθετα δεδομένα. Οπότε, ξεκάθαρα, νίκη και μόνο νίκη. Στη λίστα καθηκόντων ακολουθεί ο τρόπος κατάκτησης του στόχου, κι ο τρόπος παιχνιδιού. Ο Μιλόγεβιτς καθημερινά δουλεύει στην τακτική. Εισήγαγε κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Περισσότερες πιέσεις για ανάκτηση της μπάλας και καλύτερη αμυντική συμπεριφορά, κίνηση στο γήπεδο που να επιτρέπει πιο ορθόδοξη ανάπτυξη, συμμετοχή όλων και στα δύο κομμάτια. Μένει να εφαρμοστούν όλα στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Πάνω απ' όλα χρειάζεται το καθαρό μυαλό και η συνέπεια. Ώστε η Ομόνοια να τελειώσει τις φάσεις της και να διασφαλίσει πως δεν θα κινδυνεύσει. Ο προπονητής έχει ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για την αντίπαλο. Η ΕΝΠ άλλαξε επίσης προπονητή, έρχεται από νίκη και ο νέος τεχνικός της μίλησε ήδη για φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι το διπλό. Όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη στο πλάνο της Ομόνοιας. Βαρόμετρο θα είναι όμως η αγωνιστική απόδοση και συμπεριφορά των «πρασίνων».

Η έδρα να γίνει έδρα
Σε έξι αγώνες στο ΓΣΠ η Ομόνοια έχει μόνο δύο νίκες, ενώ υποχρεώθηκε σε τέσσερεις ισοπαλίες. Τρεις από αυτές σε ντέρμπι και μία με τη Δόξα. Ο απολογισμός των 10 βαθμών από τους 18 δεν είναι καλός, θα έπρεπε να ήταν καλύτερος. Οι απώλειες αυτές είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα έμεινε πίσω στη βαθμολογία. Είναι σημαντικό, ξεκινώντας από σήμερα, το ΓΣΠ να γίνει έδρα με όλη την έννοια της λέξης.

Το πλάνο
Με βάση τις επιλογές που έχει ο Μιλόγεβιτς θα παρατάξει την ομάδα του με τους Παναγή, Ράμος και Χαφέζ να ξεκινούν στα μετόπισθεν. Στο κέντρο της άμυνας τη μια θέση έχει καπαρωμένη ο Ρομαρίκ, ενώ την άλλη διεκδικούν οι Γκουλόν και Λομπιανίτζε. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Ασίς, Οικονομίδη και Μπεμπέ, ο Μπαντιμπαγκά θα είναι ο αντι-Χριστοφή στο άκρο της επίθεσης απέναντι από τον Κιρμ, ενώ στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Σκέμρπι. Εκτός κι αν προτιμηθεί ο Σέρινταν στην κορυφή και ο Σκέμπρι πάρει θέσει στα άκρα ως αντι-Χριστοφή.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Λομπιανίτσε να αγωνιστεί δίπλα στον Ρομαρίκ στο κέντρο της άμυνας και στο κέντρο αντί του Μπεμπέ να προτιμηθεί ο Γκουλόν.

Κάτι λέει η προϊστορία
Έχει ενδιαφέρον η πρόσφατη προϊστορία της Ομόνοιας με την ΕΝΠ. Ξεχωρίζει φυσικά το επιβλητικό 7-1 της περιόδου 2008-09, αλλά και το 4-0 πριν από δύο χρόνια. Κατά τα άλλα, η Ομόνοια τα βρίσκει μπαστούνια. Για σκοπούς ρεπορτάζ και για όσους αρέσκονται να κοιτάνε το παρελθόν, υπενθυμίζουμε τις τρεις συνεχόμενες νίκες της ΕΝΠ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας (1-0, 1-0, 3-1), αλλά και τις «λευκές» ισοπαλίες με 0-0 τις περιόδους 2009-10 και 10-11, που έβαλαν πολλή πίεση στην Ομόνοια στο σημείο που ήρθαν. Αγχώδης ήταν και η νίκη με 1-0 τη χρονιά 2011-12 στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, αλλά και αυτή με 2-0 την επόμενη χρονιά, με τα δύο τέρματα να μπαίνουν στο 84΄ και στο 86΄. Γενικά η ΕΝΠ έχει παράδοση καλών εμφανίσεων στο ΓΣΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα