Ομιλία της Μέι για το όραμά της για την Κοινοπολιτεία

Το όραμά της για τον ρόλο της Κοινοπολιτείας στις ζωές των πολιτών, παρουσίασε η Τερέζα Μέι σε ομιλία της που άνοιξε τη συνεδρίαση της κοινής ολομέλειας των επιμέρους τεσσάρων θεματικών φόρουμ που συμπληρώνουν φέτος τη σύνοδο των ηγετών των κυβερνήσεων των 53 χωρών μελών.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη προάσπισης του ελεύθερου εμπορίου, που, όπως είπε, υπονομεύεται από τάσεις προστατευτισμού ανά τον κόσμο, στις απειλές από την κλιματική αλλαγή και στους κινδύνους για την υγεία των πολιτών από ασθένειες όπως ο διαβήτης

και οι καρδιακές παθήσεις.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε παγκόσμιες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η παραβίαση διεθνών κανόνων από το συριακό καθεστώς με τη χρήση χημικών όπλων.

Η κ. Μέι ξεχώρισε ιδιαίτερα την κίνηση της συνόδου των ηγετών της Κοινοπολιτείας για υιοθέτηση της Μπλε Χάρτας για την προστασία των ωκεανών και την επένδυση ακόμα 44 εκατομμυρίων λιρών από τη Βρετανία για να βελτιωθεί η ικανότητα των μικρότερων χωρών του οργανισμού να αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές.

Όπως πρόσθεσε, θα καλέσει τους υπόλοιπους ηγέτες να δεσμευθούν για τη μείωση των κρουσμάτων ελονοσίας στο μισό σε όλη την Κοινοπολιτεία έως το 2023.

Είπε, επίσης, ότι θα προωθήσει μία κοινή διακήρυξη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και θα αναζητήσει συλλογική δράση για την πάταξη της σύγχρονης δουλείας.

Ιδιαίτερα βήματα, συμπλήρωσε η κ. Μέι, φιλοδοξεί να γίνουν υπέρ της μείωσης της ανεργίας των νέων στην Κοινοπολιτεία.

Τέλος, εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ως πρώην αποικιακή δύναμη, ευθύνεται για την υιοθέτηση νόμων σε διάφορες από τις χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας που επιτρέπουν τις διακρίσεις και την άσκηση βίας στη βάση των σεξουαλικών προτιμήσεων και εναντίον γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα