Ολοταχώς προς αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν μπορούν να δεχθούν ολόκληρο τον όγκο των ιατρικών διεργασιών χωρίς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», για την θετική απάντηση του ΠΑΣΙΝ στο μνημόνιο του ΟΑΥ. 

Υπάρχει αρνητική εικόνα για τα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως είπε, καθώς από το 2013 και την οικονομική κρίση, ο κόσμος στράφηκε στο δημόσιο και ήταν δύσκολο να

εξυπηρετούν όλοι επαρκώς με αποτέλεσμα τις μεγάλες λίστες αναμονής. 

Τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΟΚΥπΥ προέβησαν σε ενέργειες για μείωση του φαινομένου, ωστόσο θα εκλείψουν με την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ. 

Όσον αφορά τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ για ιατρική των διαδρόμων, ο κ. Χαριλάου σημείωσε πως δεν είναι έτσι η κατάσταση και ότι τα δημόσια προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και θα συνεχίσουν να το πράττουν. 

Τα ράντζα υπάρχουν, είπε, ωστόσο είναι εποχικό φαινόμενο, όπως για παράδειγμα τον χειμώνα λόγω έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων. 

Προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα, είπε. 

Τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα ιδιωτικά, ενώ προσφέρονται και υπηρεσίες που δεν υπάρχουν στα ιδιωτικά, πρόσθεσε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα