«H Αστυνομία μπορεί αυτεπάγγελτα να ξεκινήσει έρευνα»

Στην εκπομπή ΠΡΩΤΟ Sports μίλησε ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης και αναφέρθηκε στις νομικές προεκτάσεις και τις συνέπειες από τις ανακοινώσεις της ΑΕΛ και της Ομόνοιας.

Αναλυτικά:

«Είναι πολύ σοβαρές καταγγελίες, δημιουργούνται πάλι σύννεφα πάνω από το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και αυξάνεται η προκατάληψη. Από νομικής πλευράς, υπάρχουν ισχυρισμοί για αξιόποινες πράξεις του Ποινικού Κώδικα. Δεν είναι

συνεπώς αρμοδιότητα της ΚΟΠ, αλλά της αστυνομίας να τις διερευνήσει. Έχουν γίνει δύο ανακοινώσεις-επιστολές από μέλη της ΚΟΠ, που το περιεχόμενό τους αγγίζει τις πειθαρχικές διατάξεις, συνεπώς μπορεί να οδηγήσει σε παραπομπή στον αθλητικό δικαστή», σχολίασε ο Χριστοφίδης, ο οποίος ακολούθως τοποθετήθηκε για...

…την αποτελεσματικότητα ενός ενδεχόμενου ερευνώντα λειτουργού από μέρους της ΚΟΠ: «Δεν θα έχει αποτέλεσμα σε ποινικό επίπεδο, δηλαδή στην επιβολή ποινών για τυχόν αξιόποινες πράξεις, αλλά μπορεί να συνεισφέρει στη στοιχειοθέτηση των σοβαρών κατηγοριών που έχουν διατυπωθεί από Ομόνοια και ΑΕΛ».

…πώς μπορεί να εμπλακεί η πολιτεία: «Πλέον μπορεί αν γίνει αυτεπάγγελτη διερεύνηση, οι καταγγελίες μπορεί να υεωρηθεί ότι αγγίζουν και τον νόμο περί βίας στους αθλητικούς χώρους, άρα η Αστυνομία μπορεί αυτεπάγγελτα να ξεκινήσει έρευνα. Μετά την έκδοση αυτών των ανακοινώσεων έχει πλέον το δικαίωμα η αστυνομία να το πράξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα