Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Ομίλου ΕΛΠΕ με τη VLPG PLANT LTD για το υγραέριο

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία του Ομίλου ΕΛΠΕ με τη VLPG PLANT LTD για το υγραέριο στο Βασιλικό 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προσχωρεί και επίσημα στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με ποσοστό 32%Η μακροχρόνια στρατηγική συμφωνία μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν στην VLPG Plant Ltd, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία και τους καταναλωτές 

Λευκωσία 23 Δεκεμβρίου 2021 – Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία VLPG Plant Ltd για την διακίνηση προϊόντων υγραερίου LPG στην Κυπριακή αγορά, μετά την έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού. Ο Όμιλος θα συμμετέχει μέσω της θυγατρικής του εταιρείας EKO Logistics Ltd, στο μετοχικό κεφάλαιο της VLPG Plant με ποσοστό 32%.

Στις δραστηριότητες της VLPG Plant στο Βασιλικό περιλαμβάνονται η εισαγωγή, αποθήκευση και διαχείριση υγραερίου, η εμφιάλωση και συντήρηση των φιαλών υγραερίου, καθώς και η φόρτωση σε βυτιοφόρα των εταιρειών εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η νέα εγκατάσταση στο Βασιλικό αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο Απρίλιο-Μάϊο. Η μονάδα προορίζεται να καλύψει όλες τις ανάγκες της χώρας σε υγραέριο, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη οικονομία κλίμακος προς όφελος της αγοράς. Παράλληλα, πετυχαίνει σημαντικές λειτουργικές βελτιώσεις μέσω της εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών, ενώ βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δραστηριότητας, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των «πράσινων» στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν, επίσης, οι: Petrolina (Holdings) Public Ltd, η Συνεργατική Εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΚΑΖ ΛΤΔ και η Intergaz Ltd. Η συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και η οποία τελούσε υπό την έγκριση της ΕΠΑ, υπογράφηκε τον περασμένο Ιούνιο παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσας Πηλείδου.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε: «Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη συνεργασία της θυγατρικής μας εταιρείας με τη VLPG, είναι ακόμη μια απόδειξη της στρατηγικής σημασίας που έχει για τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια η αγορά της Κύπρου. Η κίνηση αυτή συμπληρώνει την πρόσφατα ολοκληρωμένη επένδυση 30 εκατομμυρίων ευρώ στο νέο τερματικό υγρών καυσίμων και αναβαθμίζει συνολικά τις εγκαταστάσεις μέσα από τις οποίες λειτουργούμε σε όσο πιο σύγχρονές λειτουργικά και με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τα οφέλη για όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας, η επίτευξη οικονομιών κλίμακας με όφελος για τους καταναλωτές, καθώς και η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις αναπτυξιακές μας κινήσεις στην τοπική αγορά, επενδύοντας σε καθαρότερες μορφές ενέργειας όπως βιοκαύσιμα, παραγωγή και εμπορία ενέργειας από ΑΠΕ, αλλά και σε άλλες προηγμένες υπηρεσίες χαμηλών εκπομπών, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή».

Σχετικά με την Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd (ΕΚΟ)

Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd. είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Η Εταιρία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, με το γνωστό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην εταιρία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρίες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τον Όμιλο Εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια

Ο Όμιλος Εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο Αθηνών και Λονδίνου, κατατάσσεται στις 100 μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες παγκοσμίως και πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με κύκλο εργασιών περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, έδρα την Ελλάδα και παρουσία σε πολλές χώρες της περιοχής. Οι δραστηριότητες του καλύπτουν ευρύ φάσμα στον ενεργειακό κλάδο με ιδιόκτητα διυλιστήρια και δίκτυα πρατηρίων καυσίμων, παραγωγή και εμπορία πετροχημικών, έρευνα για υδρογονάνθρακες και παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική του Ομίλου που τον φέρνει να αναπτύσσεται στο κλάδο της νέας ενέργειας με σημαντικές επενδύσεις στη μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολοκληρώθηκε, Ομίλου ΕΛΠΕ, VLPG PLANT LTD,oloklirothike, omilou elpe, VLPG PLANT LTD