Ολοκλήρωσε τις ακροάσεις η Ερευνητική – Αναμένεται έκδοση τελικού πορίσματος

303 αιτήσεις ξένων επενδυτών προώθησε το Δικηγορικό Γραφείο Ανδρέας Δημητριάδης ΔΕΠΕ το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των παρόχων με τις περισσότερες πολιτογραφήσεις.  Σύμφωνα με το Ενδιάμεσο Πόρισμα της Επιτροπής, οι 137 από αυτές εγκρίθηκαν από το Υπουργικό ενώ ο Μάριος Δημητριάδης διατελούσε Υπουργός Μεταφορών.  

 «Ο Μάριος Δημητριάδης δεν είναι δικηγόρος, ούτε μέτοχος στο Δικηγορικό.  Δεν συνεργαστήκαμε ποτέ επαγγελματικά». «Θέλω να είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Δεν υπήρχε οποιαδήποτε εύνοια από τον Μάριο -Δημητριάδη ή άλλο πολιτικό σε υποθέσεις πολιτογραφήσεων του Δικηγορικού

μας Γραφείου», ανέφερε ο Δικηγόρος Δημήτρης Δημητριάδης. 

Κατά την ακροαματική διαδικασία έγινε αναφορά και στις πολιτογραφήσεις Καμποτζιανών επενδυτών που όπως είχε αποκαλύψει το Σίγμα απασχολούν τις διωκτικές αρχές και αναμένεται να προωθηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. 

«Η πελατειακή μας σχέση τερματίστηκε χωρίς να έχω τον φάκελο μπροστά μου. Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια για την όποια υπόθεση μετά τον τερματισμό της σχέσης μας με τον πελάτη», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.   

Ερωτηθείς για τον μεγάλο αριθμό πολιτογραφήσεων στις οποίες εμπλέκεται το Δικηγορικό Γραφείο τις απέδωσε στις παραδοσιακά καλές επαφές με την κινεζική αγορά και την εξειδίκευση του Γραφείου στον τομέα των ακινήτων.  Για τις χρεώσεις που αφορούσαν τις αιτήσεις πολιτογραφήσεων ανέφερε ενδεικτικά: «Ο μέσος όρος ανά πελάτη ήταν 15.000 με 18.000 ανάλογα με την πολυπλοκότητα της επένδυσης».

 Ο κύκλος ακροάσεων της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις έκλεισε με την κατάθεση του Προέδρου του Invest Cyprus Μιχάλη Μιχαήλ ο οποίος είπε ότι Οργανισμός είχε προειδοποιήσει για την επιθετική διαφήμιση που έκαναν οι παρόχοι με την χρήση των εθνικών συμβόλων και του κυπριακού διαβατηρίου.  Ο Μιχάλης Μιχαήλ τόνισε ότι το Πρόγραμμα συνέβαλε στην κυπριακή οικονομία αλλά «ως συνήθως τα κακά στοιχεία παρεισφρήσαν και καταφέραμε και βγάλαμε τα μάτια μας από μόνοι μας». 

 Η Ερευνητική Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει τις επόμενες μέρες το Τελικό της Πόρισμα το οποίο θα παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα στις 6 του Ιούνη.     

Keywords
Τυχαία Θέματα