Ολόκληρο οπλοστάσιο σε διαμέρισμα στην Κάτω Πάφο

Γιάφκα οπλισμού εντόπισε η αστυνομία σε διαμέρισμα στην Κάτω Πάφο. Συνελήφθησαν δύο ομογενείς και οι αρχές εκτιμούν ότι είναι μέρος μεγάλου κυκλώματος που ασχολείται με διαρρήξεις. Ήδη εξετάζονται εργαστηριακά τα ανευρεθέντα για να ταυτοποιηθούν, ενδεχομένως, με εγκληματικές ενέργειες.

Μετά από πληροφορία που εξασφάλισε, η αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί συντονισμένη επιχείρηση σε οικίες και υποστατικά. Σε έρευνα που έγινε σε οικία, εντοπίστηκε ο ένας εκ των ενοίκων της, ένας 29χρονος ομογενής, διανομέας φυλλαδίων, την ώρα που μετέβαινε σπίτι του.Στην θέα των αστυνομικών

ο 29χρονος προσπάθησε να διαφύγει στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας, ωστόσο έγινε κατορθωτή η σύλληψη του, αφού όμως πρόλαβε να τραυματίσει έναν αστυνομικό. Στη τσάντα που κρατούσε ο 29χρονος , εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και μια κουκούλαΣε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του στην παρουσία του αλλά και του συγκατοίκου του, 43 ετών, ανευρέθηκαν σύμφωνα με την Αστυνομία οπλισμός που αποτελείται από ένα πιστόλι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση, ένα καλάσνικωφ έμφορτο με τη φυσιγγιοθήκη του, ένα G 3 το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε διάρρηξη το Δεκέμβριο του 2014 στην Πάφο, ένας γεμιστήρας και μεγάλος αριθμός σφαιρών.Επίσης στο διαμέρισμα των δύο προσώπων εντοπίστηκαν τα κλειδιά οχήματος πολυτελείας που είχε κλαπεί στην Τάλα, διόπτρες νυχτερινής οράσεως καθώς και κλοπιμαίες πινακίδες εγγραφής.Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, με την ανεύρεση του οπλισμού προφανώς η Αστυνομία απέτρεψε τη διάπραξη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών που προγραμματίζονταν στο μέλλον και επιπλέον θα γίνουν –όπως είπε- οι απαιτούμενες επιστημονικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο οπλισμός συνδέεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δύο συλληφθέντες αποτελούν μέλη κυκλώματος που ασχολούνταν με τη διάπραξη σοβαρών υποθέσεων διαρρήξεων αφού μέχρι στιγμής η περιουσία που βρέθηκε στο διαμέρισμα τους εμπλέκεται με αρκετές υποθέσεις διαρρήξεων. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής ο 29χρονος και ο 43χρονος παραδέχτηκαν 5 διαρρήξεις και κλοπές. Αύριο αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα