Οικολόγοι: Ο Έϊντε επιβεβαιώνει ότι το ΦΑ είναι στο τραπέζι

Οι δηλώσεις Έϊντε δεν αρμόζουν με τον ουδέτερο χαρακτήρα του ρόλου και των όρων εντολής του, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων.

«Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι οι δηλώσεις του κ. Άιντα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για διασύνδεση του φυσικού αερίου με τις συνομιλίες για το Κυπριακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.Κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει στον Έίντε και την Τουρκία ότι δεν διασυνδέεται το θέμα του φυσικού αερίου με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

«Δεν γίνεται να ζητά εμμέσως πλην σαφώς να παγώσουν

οι διαδικασίες αξιοποίησης του φυσικού αερίου μέχρι τη λύση του Κυπριακού, με το δικαιολογητικό ότι μετά τη λύση του Κυπριακού, η αξιοποίηση του φυσικού αερίου θα γίνει με καλύτερους τάχα όρους. Το Κίνημα θεωρεί ότι ο Πρόεδρος πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τα μηνύματα που στέλνονται από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και να μην μπει σε αυτήν τη διαδικασία που παγώνει ουσιαστικά μια από τις ελάχιστες ελπίδες για ανάπτυξη και ευημερία για τον ταλαίπωρο Κυπριακό λαό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα