«Όλα τα λάθη δικά μου, αυτός έσωσε την ομάδα και πρέπει να του πουν μπράβο»


Με αφορμή την ανακοίνωση της ομοσπονδίας για τα οικονομικά των συλλόγων για το 2019, στο οποίο μόνον η Νέα Σαλαμίνα παρουσίασε κερδοφορία, ο Λούκας Φανιέρος τοποθετήθηκε για την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και συγκεκριμένα στον Ερμή.

«Το ποδόσφαιρο είναι επάγγελμα. Οι μεγάλες ομάδες είναι υπόχρεες να μπουν σε ρυθμούς εταιρειών, να εργοδοτούν αρκετό κόσμο και, αν δεν είναι σωστές, πληρώνουν ποινές. Βέβαια μπορούν να πάρουν και χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα έρχομαι στις μικρές ομάδες που

παλεύουν για να μείνουν στην κατηγορία και όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν μια χρονιά δεν πουλήσουν έναν παίκτη, θα έχουν ζημιά» δήλωσε στον Super Sport fm 104.0 ο πρόεδρος του Ερμή και στη συνέχεια μίλησε για...

…τη ζημία €22.000 του Ερμή: «Πέρσι ήταν μια χρονιά στην β’ κατηγορία, κάναμε λάθη στους ποδοσφαιριστές, αλλά μείναμε και με πιο φθηνούς ποδοσφαιριστές. Δεν κάναμε καλές επιλογές στην επίθεση. Το περάσαμε και αυτό. Ο Ηλίας Γεωργίου έβαλε 6-7 γκολ και μας έβγαλε κατηγορία, δεν μας έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές με μεγάλα συμβόλαια. Άρα δεν παίζουν πάντα ρόλο τα μεγάλα συμβόλαια».

…την κερδοφορία της Νέας Σαλαμίνας: «Η Νέα Σαλαμίνα ήταν μια ομάδα που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση στο οικονομικό και βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι γίνεται καλή δουλειά, δεν χρωστάει πουθενά, βγάζει παίκτες και μπήκε σε ένα σωστό κανάλι. Σημαίνει ότι έχουν τα κατάλληλα άτομα στα κατάλληλα πόστα για να βγουν ποδοσφαιριστές. Έχουν και 6-7 γήπεδα στο Μενεού και επενδύουν εκεί. Δίνεις και παίρνεις.

Εμείς έχουμε ένα γήπεδο και προπονούνται εφτά ομάδες. Ποτέ δεν θα βγάλουμε ποδοσφαιριστή. Είναι κρίμα για τα μικρά παιδιά που έρχονται στον Ερμή. Τους αναγκάζουμε να προπονούνται στις 12.00 μέσα στον ήλιο, γιατί αργότερα θα προπονηθεί η U19, οι άλλες ομάδες και το βράδι η ανδρική ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε τη νεολαία μέσω του ποδοσφαίρου».

…το πώς μπορούν να αποφευχθούν τα λάθη που παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει: «Όλα τα λάθη είναι δικά μου. Στον Λούκα Φανιέρο ανήκουν τα λάθη και οι ευθύνες. Όταν είσαι αφεντικό, πρέπει να ελέγχεις. Εγώ δεν ήμουν τόσο κοντά λόγω κάποιων προβλημάτων και για κάποιες υπογραφές πληρώσαμε πολλά χρήματα για τον Ηλία Γεωργίου και άλλα. Έκαναν λάθος τα παιδιά του γραφείου, γιατί δεν ήταν εκεί το αφεντικό. Αν ήμουν εκεί, θα έλεγχα τα πάντα».

…το αν θα τοποθετηθεί άτομο εκεί να ελέγχει: «Προσλάβαμε τον Στάθη Σμύρη τη στιγμή που τα άλλα μέλη της διοίκησης δεν τον είδαν με καλό μάτι. Αυτός ο άνθρωπος έσωσε την ομάδα αυτές τις μέρες και πρέπει όλοι να του πουν ένα μπράβο. Τα λάθη που κάναμε εμείς ήρθε ένας άνθρωπος να δουλέψει εδώ και μας έβαλε σε τάξη. Γλίτωσε τον Ερμή από ποινές βαθμών και άλλα».

…το αν ο Μέλο ήταν το πρόβλημα με τα κριτήρια: «Ναι. Εμείς στείλαμε επιστολή, για να πληρώσουμε και δεν μας απαντούσαν. Μας έστειλαν πίσω και μας είπαν ότι λόγω κορωνοϊού δεν πάνε στα γραφεία. Όταν δεν απαντούσαν, τι θα κάναμε; Στείλαμε κάποια χρήματα στη Βραζιλία και θα συνεχίσουμε με μηνιαίες δόσεις. Δώσαμε 60 χιλιάδες και τα υπόλοιπα στην πορεία».

…το μέλλον του στον Ερμή: «Ο μισός εαυτός μου λέει “μείνε” και ο άλλος μισός μου λέει “φύγε”. Αν φύγω, θα χαθούν όλα όσα έφτιαξα, και, αν μείνω, θα βάζω λεφτά και δεν θα έχω ένα γήπεδο να προπονηθώ. Ο δήμαρχος είναι εντάξει μαζί μας. Δεν είναι από το χέρι του που δεν γίνεται το γήπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα