Όλα όσα θα διαβάσετε στον Τύπο της Πέμπτης 08/03

Το Κυπριακό, οι κινήσεις από πλευράς Ηνωμένα Εθνών και οι πληροφορίες για επικείμενο δείπνο των δυο ηγετών, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται σήμερα από τον Τύπο. Επίσης γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στο θέμα των υδρογονανθράκων, στη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία, στην υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσης - ΧΥΤΑ Πάφου και στις συνεδριακές διαδικασίες στο ΔΗΚΟ.

Η «Αλήθεια»

γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κίνηση Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών» πως ο ΓΓ του ΟΗΕ επεξεργάζεται κατάλογο διπλωματών για να διορίσει απεσταλμένο στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από έντονες αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Επίσης αναφέρεται σε πληροφορίες για κτύπημα σε ρωσικό αεροπλάνο και σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στη φόρα οι καταθέσεις για την υπόθεση ΧΥΤΑ» πως με αποκαλύψεις συνεχίστηκε χθες στο Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης ΧΥΤΥ Κόσης – ΧΥΤΑ Πάφου, καθώς ο λογιστής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που εξέτασε τα τραπεζικά δεδομένα τεσσάρων υπόπτων προχώρησε στην παρουσίαση των κινήσεων στους λογαριασμούς τους. Αλλού αναφέρει πως «ψήνεται» το δείπνο των δυο ηγετών. Επίσης αναφέρει πως στις 10 Ιουνίου θα γίνει το εκλογικό συνέδριο του ΔΗΚΟ.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επιλέγει παράταση αδιεξόδου» πως επέκταση της «περιόδου προβληματισμού» στο Κυπριακό θέλει η τουρκική πλευρά και πως στη Νέα Υόρκη βλέπουν περιπλοκές και λόγω υδρογονανθράκων. Αλλού αναφέρει πως εισπράττονται πρόστιμα με βάση αντισυνταγματικό νόμο για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Επίσης αναφέρεται σε καμπανάκι της Κομισιόν για την οικονομία.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Φοροδιαφυγή, διαφθορά και χρέη …» γράφει, στο κύριο της θέμα, πως η Κομισιόν στήνει στον τοίχο την Κύπρο και άλλες χώρες της ΕΕ για το φορολογικό τους σύστημα. Επίσης αναφέρεται στην Ημέρα της Γυναίκας, σημειώνοντας πως οι γυναίκες κατάφεραν πολλά μέσα από τους αγώνες τους. Ακόμη αναφέρεται σε καταχρηστικές ρήτρες σε δάνεια της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παρατήρηση προς ΜΜΕ για διασύνδεση ναυτικού ΗΠΑ με φυσικό αέριο» πως ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σύστησε προσοχή σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα που συνδέουν την αναμενόμενη άφιξη σκαφών της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, στην παρουσία ναυτικού στόλου των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλού αναφέρεται στην τελετή διαβεβαίωσης του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Επίσης γράφει πως το Υπουργικό ενέκρινε την εργοδότηση 164 ναυαγοσωστών για βελτίωση των μέτρων ασφαλείας στις παραλίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα