Απάντηση ψευδοκράτους σε Λευκωσία μέσω Τουρκίας

Απάντηση στην πρόσφατη επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ, Κορνήλιου Κορνηλίου (16/2) στέλνει μέσω της Άγκυρας ο αντιπρόσωπος του ψευδοκράτους Μεχμέτ Ντανά, την οποία η Τουρκία κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Σ.Α.

Την επιστολή της Τουρκίας προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπός της, πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Επιχειρώντας

να απαντήσει στις καταγγελίες που περιείχε η επιστολή του κου Κορνηλίου για τις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παράνομη χρήση από τουρκικά πολεμικά πλοία των λιμανιών, ο κ. Ντανά επαναλαμβάνει τις γνωστές τουρκικές αιτιάσεις για χωριστές κυριαρχίες και αρχές εξουσίας στην Κύπρο.

Χαρακτήρισε ως "εκτός των σημερινών πραγματικοτήτων" τη θέση της Κυπριακής Κυβέρνησης για κυριαρχία σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας και αναφέρει ότι πλέον υπάρχουν δύο ανεξάρτητα κράτη, έκαστο των οποίων ασκεί κυριαρχία στη δική του εδαφική επικράτεια.

Τέλος, υπενθυμίζει στην "Ελληνοκυπριακή διοίκηση" (Κυπριακή Δημοκρατία) ότι απέναντί της είναι και πάντοτε θα είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά και όχι η Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα