Οικολόγοι: Καταδικάζουμε την εισβολή Τουρκίας στη Συρία

«Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει ανεπιφύλακτα τη σχεδιαζόμενη επίθεση - εισβολή στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκας, όπου ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει να βομβαρδίζει θέσεις των Κούρδων, όπως σημειώνουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης», αναφέρει το Κίνημα σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθεί αυτούσια:

«Οι απειλές του Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια επιχείρηση εναντίον των «Μονάδων Προστασίας του Λαού» (YPG) και της αραβοκουρδικής συμμαχίας, φαίνεται να εφαρμόζονται

με την ανοχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Οι Οικολόγοι διαχρονικά συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνουν οι Κούρδοι αγωνιστές υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, στον δίκαιο αγώνα τους κατά της τουρκικής θηριωδίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Κυπριακή Κυβέρνηση να καταδικάσει την επίθεση της Τουρκίας κατά των Κούρδων και να ζητήσει καταδίκη από την ΕΕ και τον ΟΗΕ.
Η ευαισθητοποίηση των κοινωνιών στην Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά, ώστε οι πολιτικοί ηγέτες επιτέλους να δράσουν κατά της Τουρκίας, που εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ένα ληστρικό κράτος.

Το χτύπημα της Τουρκίας δημιουργεί σοβαρές πολιτικές αναταράξεις στην περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας και είναι σίγουρο πως θα επιφέρει επανεμφάνιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος", ενώ ενδεχομένως να προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα