Κ.Ζένιος: Η σειρά θανάτων στις Φυλακές επιβάλλει λήψη μέτρων

"Είναι τραγικό κάθε φορά να επαναλαμβάνουμε και να υπενθυμίζουμε, πως ο σημερινός Υπουργός, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ως βουλευτής, δεν κουραζόταν να ζητά παραιτήσεις Υπουργών για ζητήματα πολύ μικρότερης σημασίας από την απώλεια ανθρώπινων ζωών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, Κωνσταντίνος Ζένιος.

"Πέραν από κομματικές ή πολιτικές διαφορές", συνεχίζει η ανακοίνωση, "το ζήτημα επιβάλλεται να εξεταστεί και να δοθούν λύσεις, και όχι ο αρμόδιος Υπουργός να κρύβεται και να αναλώνεται σε ανταλλαγές ανακοινώσεων σχετικά με

τις προαγωγές και το ρουσφέτι στην Αστυνομία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

"Σήμερα, ωστόσο, το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από το αν θα υποβάλει ή όχι την παραίτηση του ο Ιωνάς Νικολάου. Άλλωστε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέδειξε ότι δεν διαθέτει τέτοιου είδους πολιτικές ευαισθησίες όταν αφορά το άτομο του", επισημαίνει ο κ. Ζένιος.

"Μετά από σειρά θανάτων εντός των φυλακών, το θέμα είναι να ληφθούν άμεσα, έστω τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ασφάλειας των κρατουμένων", συνεχίζει.

"Για τα υπόλοιπα και για τις ευθύνες του πολιτικού προϊστάμενου των Κεντρικών Φυλακών, αφού δεν τις αναλαμβάνει από μόνος του, θα τις αναλάβει ο κυρίαρχος λαός τον ερχόμενο Φεβρουάριο", αναφέρει κλείνοντας την ανακοίνωση ο Κωνσταντίνος Ζένιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα