Οι πρωινές μεθοδεύσεις Έιντε που δυναμίτισαν το κλίμα

Μεθοδεύσεις με το καλημέρα είχαμε από τον Εϊντε, γεγονός που δυναμίτισε το κλίμα από τις πρώτες κιόλας στιγμές του πρωινού σκέλους της Διάσκεψης για την Κύπρο.

Κατά την πρώτη του τοποθέτηση στο πρώτο τραπέζι των συνομιλιών, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους συμμετέχοντες, αξιώνοντας να πάνε στο θέρετρο την Τετάρτη οι Πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι είχε ήδη μιλήσει με Τσίπρα,

Γιλντιρίμ και Μέι αντίστοιχα.

Ωστόσο, ουδέποτε επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος για αυτό το ζήτημα, διευκρίνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Η απόπειρα αυτή του Εϊντε, προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, οι οποίες αναγνώρισαν στην κίνηση του Νορβηγού Διπλωμάτη, μια προσπάθεια προβολής ενός επίπλαστου κλίματος προόδου και αναβάθμισης της Διάσκεψης, που διαπίστωσε και η βρετανική αντιπροσωπεία, κατσαδιάζοντας στην ουσία τον Έιντε.

Αυτή είναι μια εβδομάδα αποφάσεων, δήλωσε κατά την έξοδό του από το συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Εξερχόμενος και ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος, ο κ. Ακιντζί είπε "έχω πει ότι αυτή είναι μια εβδομάδα αποφάσεων. Θα το δούμε όλοι μαζί".

Keywords
Τυχαία Θέματα