Οι Πράσινοι Μπερέδες σε νέους και νέες Λοκατζούδες (ΦΩΤΟ)

Τον πράσινο μπερέ των Λοκατζήδων επέδωσε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΦ στους νέους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς (ΔΕΑ) των Καταδρομών και στις πρώτες μάχιμες Δεκανείς Συμβασιούχες Οπλίτισσες (ΣΥΟΠ) των Καταδρομών, που αποφοίτησαν επιτυχώς από το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Καταδρομών – αντίστοιχο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) της Ρεντίνας, που πρώτη φορά διεξάγει η Διοίκηση Καταδρομών Κύπρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο που φέρει το όνομα του απαγχονισθέντος ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Στέλιου Μαυρομμάτη

στο Σταυροβούνι και περιελάμβανε κι επιδείξεις πολεμικών ασκήσεων αφ’ ενός, με εκρηκτικές ύλες, χειροβομβίδες, εποχούμενα πολυβόλα MG-3, τσέχικα αυτόματα Μ-58 και επιδείξεις αναρριχήσεων – καταρριχήσεων μάχης, από τον πύργο εκπαίδευσης «Γιωρκής», αφ’ ετέρου.

Παρόντων και των οικογενειών των νέων πρασινοσκούφηδων ΔΕΑ και Γυναικών ΣΥΟΠ, αναφορά για την εκπαίδευση, τις δοκιμασίες και τα καθήκοντά τους, έκανε στην εισαγωγική ομιλία του ο Διοικητής Καταδρομών, συνταγματάρχης Κυριάκος Κωνσταντίνου.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, στη δική του ομιλία, τόνισε τη σημασία που δίνει η πολιτεία και το ΓΕΕΦ στην ενδυνάμωση, τον εξοπλισμό και στην ανάπτυξη των Ειδικών Δυνάμεων της Ε.Φ. απέναντι στις υπαρκτές τουρκικές απειλές.

Ο αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης επέδωσε τιμητικές πλακέτες στον ΔΕΑ(Κδ) Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη και στη Δεκανέα (Κδ) Στέφανη Γεδεών, που πρώτευσαν αντιστοίχως ανάμεσα στους (και στις) συνεκπαιδευόμενούς τους.



Keywords
Τυχαία Θέματα