Οι νέοι δήλωσαν ετοιμοπόλεμοι

ΑΠΟΕΛ
Τα νέα αποκτήματα έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμοι να μπουν στα βαθιά

Το ζητούμενο για τον Τόμας Κρίστιανσεν στο χθεσινό φιλικό με τη Δόξα ήταν να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, μέσα από την παρουσία τους, έστω και σε παιχνίδι προετοιμασίας. Και η αλήθεια είναι ότι ο Δανός τεχνικός είδε αρκετά πράγματα, ίσως περισσότερα απ’ ό,τι ο ίδιος θα ανέμενε.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως τα τελευταία αποκτήματα έδειξαν ότι βρίσκονται

σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ότι είναι έτοιμοι να μπουν στα βαθιά. Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αρκετό ή καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν με 4-1 τη Δόξα, με τους Μπρεσάν, Ορλάντι, Μερκή και Ντε Καμάργκο να σκοράρουν. Η Δόξα προηγήθηκε στο 25’ με τον Περάλτα. Ακολούθως, οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβασαν απόδοση και κατάφεραν, αρχικά στο 37’, να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Μπρεσάν και στην εκπνοή του ημιχρόνου να φέρουν... τούμπα το ματς, με τον Ορλάντι να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στην επανάληψη, ο Μερκής στο 53΄ αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 3-1 και στο 78’ ο Ντε Καμάργκο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν χρησιμοποίησε τους: Πάρντο, Μερκή, Ιωάννου, Μιλάνοφ, Λάγο (74' Αρετά), Αρτυματά, Ορλάντι, Μπρεσάν (74' Λάτσι), Γιαννιώτα, Αλωνεύτη (60' Παπαφώτη), Ντε Καμάργκο (79' Χαραλάμπους)

Και τώρα Ρόζενμποργκ
Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν στρέψει αποκλειστικά την προσοχή τους στα παιχνίδια του 3ου προκριματικού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρόζενμποργκ Νορβηγίας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο «Lerkendal Stadion» που βρίσκεται στο Τρόντχαϊμ την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου (20:15) και ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ την Τρίτη 2 Αυγούστου.

Η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Νορβηγία τη Δευτέρα το πρωί (09:00) και θα επιστρέψει αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τους φίλους της ομάδας που θέλουν να ταξιδεύσουν με την πτήση της αποστολής.

Το «Lerkendal Stadion» αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της Ρόζενμποργκ, αφού εκεί όχι μόνο παραμένει αήττητη στο τοπικό πρωτάθλημα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά διατηρεί το απόλυτο στα 8 παιχνίδια. Κάτι που πρέπει να προσέξουν αρκετά οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι το γεγονός ότι οι Νορβηγοί στο «Lerkendal Stadion» σκοράρουν εύκολα, αφού στα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια που έδωσαν στο πρωτάθλημα πέτυχαν 22 γκολ, έχοντας μέσο όρο 2.75 ανά αγώνα, ενώ δέχτηκαν μόλις πέντε. Η έδρα τους είναι χωρητικότητας 21,166 θέσεων και στα παιχνίδια τους οι Νορβηγοί μαζεύουν αρκετό κόσμο.

Αντίθετα, η Ρόζενμποργκ δεν τα πάει καλά μακριά από την έδρα της, αφού φαίνεται να χάνει αρκετά από τη δυναμική της. Σε οκτώ παιχνίδια μακριά από το «Lerkendal Stadion» μετρά 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και μία ήττα, με απολογισμό τερμάτων 9-5. Έπειτα από 16 αγωνιστικές φιγουράρει στην πρώτη θέση με 37 βαθμούς, τέσσερεις περισσότερους από τη δεύτερη Οντ Μπάλκλουμπ, με 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και μία ήττα και με γκολ 31-10.

Αύριο, η Ρόζενμποργκ υποδέχεται στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής τη Χάουσκεσαντ (16:30). Στο «Lerkendal Stadion» θα βρεθεί λογικά ο Γιώργος Κωστή, ο οποίος θα παρακολουθήσει σε άλλο ένα παιχνίδι τη Ρόζενμποργκ, ώστε να έχει ακόμα καλύτερη εικόνα για τη δυναμικότητα των Νορβηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα