Οι Κύπριοι επιχειρηματίες το κλειδί για την ανάπτυξη

Σημαντικότατη για την κυπριακή ανάπτυξη και οικονομία κρίνεται η ύπαρξη και η ενίσχυση των εγχώριων επιχειρηματιών και επενδυτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου Μάριος Ζαχαριάδης, ανέφερε ότι πέραν της προσέλκυσης επενδυτών από το εξωτερικό, ιδιαίτερο βάρος, κίνητρα και υποδομές θα πρέπει να δοθούν στους ντόπιους επενδυτές, ώστε η οικονομία να ξαναχτιστεί σε σωστές βάσεις.

«Οι

εγχώριοι επενδυτές είναι κάπως δυσκολότερο να κάνουν άνοιγμα και να επενδύσουν εκτός Κύπρου σε σχέση με τα μεγάλα διεθνή funds. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος ούτως ή άλλως σταθεροποιείται αυτή τη στιγμή. Επίσης πρέπει να βελτιώσουμε τις γενικότερες συνθήκες ώστε ο Κύπριος επενδυτής να μπορέσει να πετύχει έναν μακρύ ορίζοντα, εμπιστευόμενος μακροπρόθεσμα την οικονομία του. Κάποιος που θα φτιάξει ένα εργοστάσιο ή θα εφαρμόσει μια νέα ιδέα η οποία θα βοηθήσει στις εξαγωγές ή στην προσφορά υπηρεσιών προς το εξωτερικό, θέλει να ξέρει ότι υπάρχει σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Capital Today

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπριοι,kyprioi