Κίνηση ανθρωπιάς από την κυπριακή Αστυνομία (Pics)

Τη στήριξη και τη συμπαράσταση της ηγεσίας και των μελών της Αστυνομίας, για τους πληγέντες της φονικής φωτιάς στην Ανατολική Αττική, μετέφερε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, στον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο.

Σε συνάντηση που είχαν το πρωί, στην Ελληνική Πρεσβεία, οι δύο άνδρες, στην παρουσία και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη, ο Αρχηγός Αστυνομίας επέδωσε στον Έλληνα

επιτετραμμένο επιστολή συμπαράστασης της Αστυνομίας Κύπρου, προς τον ελληνικό λαό.

Η συνάντηση διευθετήθηκε μετά την εκστρατεία συλλογής χρημάτων, μεταξύ των μελών της Αστυνομίας, για στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά, από την οποία συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγες μέρες το ποσό των €40,430. Το ποσό αυτό κατατέθηκε ισόποσα, σε δύο λογαριασμούς, που ανοίχτηκαν για στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής, στο πλαίσιο της ευρύτερης εκστρατείας #StandbyGreece, υπό τον συντονισμό του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, ποσό ύψους €20,215 κατατέθηκε στον λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας (Hope for Children) για την ανοικοδόμηση υποδομής για παιδιά πυρόπληκτων περιοχών, ενώ αντίστοιχο ποσό κατατέθηκε στον λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (Support to affected victims of the Greek fires) για την ανοικοδόμηση υποδομών για τους πυρόπληκτους.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Χρυσοστόμου μετέφερε στον Έλληνα πρέσβη την αμέριστη συμπαράσταση των μελών της Αστυνομίας προς τον ελληνικό λαό, αλλά και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς τους συγγενείς των θυμάτων. Εξέφρασε, μάλιστα, τον βαθύ συγκλονισμό των αστυνομικών, για την τραγωδία. «Η βιβλική καταστροφή στην Αττική, για εμάς και τα μέλη μας, νιώθουμε σαν να έγινε στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Αναφερόμενος στη συλλογή χρημάτων από την Αστυνομία, ο Αρχηγός χαρακτήρισε συγκινητική την ανταπόκριση των μελών της Αστυνομίας, στο κάλεσμα για στήριξη των πυρόπληκτων. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η συμμετοχή των αστυνομικών στο κάλεσμα αυτό, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αποδεικνύοντας στην πράξη την κοινωνική ευαισθησία και τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους.

Από πλευράς του, ο Έλληνας πρέσβης, αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας, του ζήτησε όπως διαβιβάσει τις ευχαριστίες και την εκτίμηση, τόσο του ιδίου όσο και του ελληνικού λαού, προς όλα τα μέλη της Αστυνομίας, για τη συγκινητική, άμεση και μαζική, όπως είπε, ανταπόκρισή τους.

Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της Αστυνομίας, μέσω του Αρχηγού Αστυνομίας, απέστειλε και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης. Ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε, μάλιστα, και στη φιλανθρωπική δράση των αστυνομικών, σημειώνοντας πως η Αστυνομία πάντοτε δείχνει το ανθρώπινο της πρόσωπο, εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνηση, Αστυνομία Pics,kinisi, astynomia Pics