Οι δήμαρχοι Πάφου και Στροβόλου μιλούν για τους «ανυπότακτους» πολίτες (vid)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκαν ο δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, και ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, και σχολίασαν τον συνωστισμό σε πάρκα, πλατείες και παραλίες.

Αρχικά, ο Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στο ΓΝ Πάφου, χαρακτηρίζοντας το «ασθενή» που βρίσκεται στην εντατική εδώ και χρόνια, ενώ την ώρα της κρίσης επιβεβαιώθηκε το αναμενόμενο. Μίλησε επίσης για το 15% των πολιτών, οι οποίοι εάν δεν υπάρξει επιβολή και η τιμωρία δεν πρόκειται να σεβαστούν κανένα μέτρο. Μάλιστα, κάλεσε γιατρούς να σταματήσουν να δίνουν

ψεύτικα πιστοποιητικά υγείας.

Ο δήμαρχος Στροβόλου ανέφερε ότι «ζούμε σε έκτακτες συνθήκες και πρέπει ως τοπικές Αρχές να δράσουμε με σύνεση και ψυχραιμία».  Εξήγησε ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των Αρχών αλλά υπάρχει μια θλιβερή μειοψηφία που δυστυχώς συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται.   

Δείτε το βίντεο

Εν τω μεταξύ, «στα πλαίσια λήψης μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε το κλείσιμο του Δημοτικού Κήπου που βρίσκεται στην Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου και Λεωνίδα Κιούπη. Η ανάγκη για προσωρινό κλείσιμο του Δημοτικού Κύπρου προέκυψε από το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, ενώ τα πλείστα άτομα δεν συμμορφώνονται με την διατήρηση απόστασης  των δύο μέτρων μεταξύ τους».

Στο κλείσιμο χώρων στάθμευσης και παιδότοπων στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο της Επίχωσης προχώρησε χθες ο Δήμος Λεμεσού, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο συνωστισμού που παρατηρήθηκε κατά το Σαββατοκύριακο, με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη να δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως το κοινό οφείλει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες για αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, το αδιαχώρητο επικράτησε το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο της Αθαλάσσας στην Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα