Αβέρωφ: Το ισχυρότερο οικονομικό πακέτο στήριξης σε όλη την Ευρώπη (VIDEO)

Απόλυτα ικανοποιημένος με το διάγγελμα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στις «Τομές στα Γεγονότα» του «Σίγμα» και ταυτόχρονα εξήγγειλε το ισχυρότερο οικονομικό πακέτο στήριξης σε όλη την Ευρώπη. 

Τα μέτρα που λαμβάνει η Κύπρος για καταπολέμηση του κορωνοϊού είναι πολύ σκληρότερα από άλλες χώρες της ΕΕ, ανέφερε. Με τη συνδρομή της Αστυνομίας

Κύπρου θα έχουν πρακτική εφαρμογή και δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του λαού και η δημόσια υγεία.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής στο διάγγελμα Αναστασιάδη και ήταν η πιο σωστή απόφαση που θα μπορούσε να ληφθεί, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει το πιο αυστηρό πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του Συναγερμού ευχαρίστησε, όπως και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για την συνεννόηση και την συναντίληψη. Είπε πως όλοι ένωσαν δυνάμεις ως «μία γροθιά» για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης και στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους, στους αυτοεργοδοτούμενους και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε πως σαν λαός έχουμε κάνει πολλές θυσίες για να ξαναχτιστεί η οικονομία με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε το περιθώριο να πάρουμε τα σκληρά και απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποκάλυψε πως η Κύπρος θα έχει το πιο δυνατό πακέτο οικονομικής στήριξης σε όλη την Ευρώπη, χωρίς καμία υπερβολή, υπογράμμισε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι σίγουρα πως η πολιτεία θα σταθεί δίπλα τους. Η οικονομία είναι αξιόπιστη και έχει τις δυνατότητες και την ρευστότητα για να σταθεί δίπλα από τις ανάγκες του καθενός και της καθεμιάς, ανέφερε.

Επαναλαμβάνοντας πως το κυπριακό θα είναι το ισχυρότερο οικονομικό πακέτο σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα είναι «χαστούκι στην γραφειοκρατία», αφού τα αποτελέσματά του θα είναι αισθητά αμέσως.

Με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα θα νικηθεί η γραφειοκρατία και τα μέτρα στήριξης θα έχουν αναδρομική ισχύ μόλις περάσουν από τη Βουλή. Αυτό, εξήγησε, σημαίνει πως θα ισχύουν από τότε που τέθηκαν οι περιορισμοί και επηρεάστηκε η εργασία των πολιτών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως δεν είναι αρκετό να σταθούμε δίπλα στους εργαζομένους ως πολιτεία, αλλά και ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να δείξει και αυτός πως άξιζαν οι θυσίες για την στήριξή του που έκανε ο λαός το 2013 και έπειτα και θα είναι δίπλα στο νοικοκυριό και κάθε μικρομεσαία επιχειρήση.

Συγκεκριμένα είπε πως όχι μόνο για μερικούς μήνες, αλλά μέχρι και το τέλος του χρόνου θα στηριχθούν αυτοί που πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους μέχρι τον Ιανουάριο.

Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο οποίος υπογράμμισε πως είναι καθήκον και υποχρέωση των τραπεζών να συνταχθούν για να αντιμετωπιστούν οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές συνθήκες.

Το 2013, είπε ο κ. Νεοφύτου, ο αντίκτυπος στην οικονομία δεν ήταν του μεγέθους που είναι σήμερα. Σήμερα, έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα τη στιγμή που έχουμε από τη μια την δημόσια υγεία με τον κορωνοϊό και από την άλλη την οικονομία και τους εργαζομένους. Πρέπει να έχουμε ένα κράτος που να διαθέτει ρευστότητα και ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που να έχει €10 με €15 εκατομμύρια πλεονάζουσα ρευστότητα.

Θα δώσουμε ρευστότητα, είπε στις επιχειρήσεις για να μπορεσει η Κύπρος να ειναι απο τις πρωτες χωρες που θα καταπολεμήσει τον ιό, αλλά και από τις πρώτες που θα ανακάμψει.

Γνωρίζω κάθε λέξη που λέω, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και γνωριζω πως ο κυπριακός λαός θα βγει νικητής σε αυτή την μάχη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα