Οι άθλοι του Ηρακλή ανακαλύπτονται στη Λάρνακα

Όλο και πιο μεγάλες είναι πιθανότητες, οι παραστάσεις στο σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας ψηφιδωτό να είναι εμπνευσμένες από τους Άθλους του Ηρακλή. Επί τόπου οι υπουργοί Εσωτερικών και Συγκοινωνιών εντός της εβδομάδας.

Το ψηφιδωτό του 2ου αιώνα μ.Χ, που ανακαλύφθηκε προ ημερών στην Λάρνακα, ενώ εκτελούνταν αποχετευτικά

έργα, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση ακόμη κι' από τα ψηφιδωτά στους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο, όπως αποκάλυψε στο SigmaLive, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Λάρνακας, Πέτρος Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον κ.Χριστοδούλου υπάρχει ενδεχόμενο το έργο να παραμείνει στο σημείο, όπου ανακαλύφθηκε και να γίνουν τέτοιες διαρρυθμίσεις, ώστε να μετατραπεί σε υπαίθριο μουσείο.

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες δημοτών για τη διαχείριση που θα τύχει το ψηφιδωτό, ο αντιδήμαρχος Λάρνακας είπε τα εξής: "Κινηθήκαμε άμεσα και έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασης. Ήδη, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα".

Η αξία της ανακάλυψης κινητοποιεί τον υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο και τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριο Δημητριάδη, οι οποίοι εντός της βδομάδας θα επισκεφθούν το σημείο και ακολούθως θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τον Δήμο Λάρνακας και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

Στα επόμενα 24ωρα θα συνέλθουν, επίσης, οι εκπρόσωποι του Δημαρχείου Λάρνακας, του ΣΑΛ και του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Η αποχέτευση που οδήγησε σε θησαυρό

Το ψηφιδωτό βρίσκεται επί της οδού Κυριάκου Μάτση στη Λάρνακα και σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Εφόρου Αρχαιοτήτων, Γιώργου Φιλοθέου, πρόκειται για έργο από την περίοδο της Ρωμαϊκής Εποχής. Όπως είπε στο SigmaLive, o Έφορος, πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα που έχουν έρθει στο φως μέχρι σήμερα, στη Λάρνακα.

Η ανακάλυψη της αρχαιότητας έγινε, όταν προσωπικό του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) άνοιξε αποχετευτικό κανάλι.

Το αρχαιολογικό εύρημα έχει καλυφθεί με άμμο για λόγους ασφαλείας.

#psifidoto Tweets

Keywords
Τυχαία Θέματα