Ο λόγος που δεν αγοράζουν το Βερεγγάρια- Ποια τα κρυμμένα ρίσκα

Οι ελπίδες να δει κανείς το πάλαι ποτέ υπερήφανο ξενοδοχείο στην παλιά του δόξα είναι σχεδόν μηδαμινές σύμφωνα με ειδικούς σε πωλήσεις ακινήτων, οι οποίοι μιλώντας στη βρετανική Financial Mirror ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίος το συγκεκριμένο κτίριο είναι δύσκολο να πωληθεί στις δημοπρασίες.

Στην τελευταία δημοπρασία δεν κατάφερε να πωληθεί αν και υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον. Ωστόσο κανένας πλειοδότης δεν ήταν πρόθυμος να δώσει την ελάχιστη

τιμή που έφτανε στα 2,36 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Όπως φαίνεται η μεγάλη ιστορία που κουβαλάει το ξενοδοχείο δεν είναι αρκετή για να προσελκύσει τους πλειοδότες, ενώ ειδικοί στην πώληση ακινήτων εκφράζουν ανησυχίες ότι οι ανάγκες για ένα τέτοιο κτίριο δεν θα σταματήσουν στην αρχική τιμή αγοράς του.

Μιλώντας στο ίδιο δημοσίευμα ο Γιώργος Μουσκίδης, Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ), ανέφερε ότι κτίρια όπως το Βερεγγάρια μπορεί να έχουν «κρυμμένο κόστος».

Εξήγησε ότι για τέτοια κτίρια, ο επενδυτής έχει δύο επιλογές όταν πλειοδοτεί στη δημοπρασία. Η μια επιλογή είναι να το κατεδαφίσει και να φτιάξει ένα καινούργιο κτίριο. Η άλλη επιλογή είναι να το ανακαινίσει και να το αποκαταστήσει. Και οι δύο επιλογές, σύμφωνα με όσα ανέφερε, είναι εξαιρετικά δαπανηρές και ριψοκίνδυνες.

Η επιλογή να ανακαινίσει ο επενδυτής το Βερεγγάρια είναι ριψοκίνδυνη δουλειά, αναφέρει. «Αγοράζοντας τέτοιο ακίνητο σε δημοπρασία, ο επενδυτής δεν αντιλαμβάνεται το κρυμμένο κόστος. Αυτό το κόστος μπορεί να διαφανεί μετά από μελέτες και έρευνα, για την οποία ο επενδυτής θα χρειαστεί χρόνο και έγκριση από τον ιδιοκτήτη».

Καταλήγει τονίζοντας ότι δεν είναι το αρχικό κόστος που «φοβίζει» τους πιθανούς αγοραστές αλλά αυτό το «κρυμμένο κόστος», το οποίο πολλοί επενδυτές δεν προτίθενται να επωμιστούν.

Το φημισμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στον Πρόδρομο θα βγει ξανά στο σφυρί μετά αναβολή τριών μηνών ενώ η τιμή αναμένεται να μείνει η ίδια.

Έχοντας αντέξει το πέρασμα του χρόνου, το Βερεγγάρια έχει γίνει πλέον ανεπίσημα ένας επικίνδυνος τουριστικός προορισμός με μύθους και ιστορίες με φαντάσματα να το περιβάλλουν. Μάλιστα υπολογίζεται ότι πάνω από 200 τουρίστες επισκέπτονται το ξενοδοχείο κάθε βδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα