Οι αλλαγές της ΕΕ σήμαναν το άνοιγμα του τουρισμού-«Ανυπόμονοι οι Κύπριοι»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων Άκης Κελεσπέσιης, ο οποίος μίλησε για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Αρχικά ανέφερε ότι πλέον καταργούνται τα χρώματα σε ότι αφορά τα ταξίδια σε άλλες χώρες. «Η συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια δεν ήταν συντονισμένη», είπε.

Διαβάστε ακόμη: ΕΕ: Νέες συστάσεις για την ελεύθερη κυκλοφορία εν μέσω COVID19

Πρόσθεσε ότι τώρα παίρνει μια έγκαιρη απόφαση για τα ταξίδια και για τη διακίνηση των ευρωπαίων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Από 1η

Φεβρουαρίου οι εμβολιασμένοι θα διακινούνται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και αχρείαστα τεστ».

Συμπλήρωσε ότι είναι μια κίνηση η οποία είναι σε πολύ καλό χρονικό σημείο και λέει στα κράτη να ακολουθήσουν την οδηγία, ενώ τόνισε ότι είναι το άνοιγμα της τουριστικής βιομηχανία για το 2022.

Ο κ. Κελεπέσιης ανέφερε ότι οι Κύπριοι είναι ανυπόμονοι για ταξίδια στο εξωτερικό και αναμένεται ότι από το Μάρτιο θα ξεκινήσουν τα ταξίδια. «Ως ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένουμε κρατήσεις και για τους καλοκαιρινούς μήνες».  

Διευκρίνισε ότι οι κρατήσεις μέχρι τώρα ήταν μηδαμινές και περιμένουν ότι οι κρατήσεις θα μπουν σε ρυθμούς 2019. Επεσήμανε ότι θα υπάρχουν δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Λεμεσού και θα κάνουν οκταήμερες  κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τόνισε ότι αν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πιάσουν το 70%-80% των ταξιδιών που έγιναν το 2019, θα είναι μια χαρά. «Ελπίζουμε ότι από το 2023 θα μπούμε πλήρως στην κανονικότητα».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Θέλουν να θεσμοθετήσουν τα hostels στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα