Κατάργηση των test to stay και rapid test ζητούν Ισότητα και Ενωμένοι Γονείς

Άμεση κατάργηση του test to stay και γενικά του rapid test μέχρι να αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ζητούν το Κλαδικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ και το Σωματείο Ενωμένοι Γονείς Κύπρου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, το Κλαδικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας

ΙΣΟΤΗΤΑ και το Σωματείο Ενωμένοι Γονείς Κύπρου καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα θέση και να ασκήσουν πιέσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, τους καλούν να εγκύψουν πάνω στα σοβαρά προβλήματα της παιδείας, που έχουν σαφώς ενταθεί τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των μέτρων κατά του covid-19 και να προστατεύσουν τα παιδιά, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τον χαρακτήρα του σχολείου και της παιδαγωγικής διαδικασίας εν γένει.

Επιπλέον, το Κλαδικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ και το Σωματείο Ενωμένοι Γονείς Κύπρου ζητούν σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων μέχρι την πλήρη άρση τους και επαναφορά της ανθρώπινης και κοινωνικής διάστασης του σχολείου, καθώς και της συνεργασίας μέσα στα σχολεία.

Ζητούν ακόμα παροχή ανθρώπινων εργασιακών συνθηκών στους αντικαταστάτες, ώστε να δηλώνουν ενδιαφέρον στις περιπτώσεις όπου χρειάζεται, καθώς επίσης άμεση κατάργηση του "test to stay" και γενικά του rapid test μέχρι να αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

«Η ασφάλεια και υγεία δεν εξαντλείται μόνο στην covid-19 και δεν είναι ξέχωρη από τη συνολική ευημερία των μαθητών σε όλους τους τομείς», καταλήγουν.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατάργηση, Ισότητα, Ενωμένοι Γονείς,katargisi, isotita, enomenoi goneis