Οι 10 πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον πλανήτη

Τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο δημοσίευσε το CIES Football Observatory, με το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ να βρίσκεται στην κορυφή. Εκτός δεκάδας ο συμπαίχτης του Νεϊμάρ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ χαμηλά βρίσκεται ο Μέσι.   

Στην έρευνα ελήφθησαν ορισμένα κριτήρια  και μεταβλητές όπως η ηλικία, η θέση, η χώρα και το πρωτάθλημα που αγωνίζεται. Σύμφωνα με την έρευνα πρώτος έρχεται ο Κιλιάν Εμπαπέ με 265.2 εκατ. ευρώ και ακολουθούν οι Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ

Σίτι με 223.7 εκατ. και ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ με 175.1 εκατ.

Στην τέταρτη θέση φιγουράρει ο 19χρονος, Τζέιντον Σάντσο της Ντόρτμουντ με 168.9 εκατ. και στην πέμπτη θέση ο Σαντιό Μανέ με 155.6. Ο Χάρι Κέιν βρίσκεται στην έκτη θέση με αξία τα 150.5 και έβδομος είναι ο Μάρκους Ράσφορντ με 134.3 εκατ.

Χαμηλά και μόλις στην όγδοη θέση βρίσκεται ο κάτοχος της χρυσής μπάλας, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι με 125.5 εκατ. και στην ένατη θέση ο Γκριεζμάν με 123.6 εκατ. Τη δεκάδα κλείνει ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ της Ίντερ με 115.7 εκατ ευρώ.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα