Οι 10 καλύτεροι οικογενειακοί προορισμοί στην Ευρώπη

Πολλές οικογένειες ονειρεύονται τις τέλειες διακοπές κοντά σε θάλασσα, σε όμορφα τοπία και ζεστή φιλοξενία. Σύμφωνα με την Guardian, 10 είναι οι καλύτεροι προορισμοί για αξέχαστες στιγμές χωρίς ταλαιπωρία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

1) Διαμερίσματα στην Τοσκάνη της Ιταλίας

Σπάνια θα βρει κάποιος καλή τιμή στην Τοσκάνη τη θερινή περίοδο, γι’ αυτό και το Fattoria Santa Vittoria είναι μια καλή λύση.

Είναι αγρόκτημα το οποίο περιλαμβάνει 5 διαμερίσματα με κοινή πισίνα και έτσι τα παιδιά σας θα μπορούνε να κάνουν φίλους από τα διπλανά διαμερίσματα. Το αγρόκτημα βραβεύτηκε για το κρασί που περιέχει μιας και υπάρχουν πολλά αμπέλια.

2) Κατασκήνωση στην παραλία Χαλκιδικής, Ελλάδα

Σε μια πεντακάθαρη παραλία, το Areti Camping and Bungalows είναι οικογενειακή επιχείρηση με παραθαλάσσιο εστιατόριο και κατάστημα. Μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες όπως τένις, βόλεϊ και θαλάσσια σπορ. Στο χώρο αυτό, σας δίνετε η ευκαιρία να κάνετε βαρκάδα στα τρία γειτονικά νησιά αλλά και να εξερευνήσετε αρχαιολογικούς χώρους.

3) Domes, southern Spain

Η περιοχή Otro Mundo βρίσκεται νότια της Ισπανίας και διαθέτει δυο χώρους που μοιάζουν με τρούλους με κομψή τραπεζαρία της δεκαετίας 1960. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι που μπορεί κανείς να περπατήσει ή να κάνει ποδηλασία στις καταπράσινες πλαγιές της Sierra de Segura. Υπάρχει ταυτόχρονα φυσική πισίνα για να δροσιστείτε καθώς και παιδική χαρά για τα παιδιά σας.

4) Καμπίνα στη νότια Γαλλία

Το Layénie Under The Stars είναι πολύ όμοιο με καμπίνα κινουμένων σχεδίων με φωτεινούς τοίχους σε ακανόνιστο σχήμα. Συγκεκριμένα, οι τοίχοι έχουν αυτή τη μορφή διότι είναι χειροποίητοι από τον ιδιοκτήτη. Είναι το ιδανικότερο μέρος για διαδρομές είτε με το ποδήλατο είτε περπατώντας γύρω από τις λίμνες και την όμορφη φύση.

5) Αγροτικές διακοπές στο Αυστριακό Τιρόλο

Εάν θέλετε διασκέδαση στη φύση, τότε το αγρόκτημα του Αυστριακού Τιρόλο είναι το ιδανικότερο. Το Kinderbauernhof Albeineler στο Pitztal είναι ένα παραδοσιακό αγρόκτημα με τρία διαμερίσματα όπου τα παιδιά μπορούν να πάνε βόλτες με τρακτέρ καθώς και να δούνε πολλά ζώα όπως άλογα, πόνι και κατσίκες. Οι επισκέπτες παίρνουνε μια κάρτα Pitztal προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν περιηγήσεις και βόλτες με ποδήλατα ή τρέχοντας.

6) Self-Catering στη Βρετάνη, Γαλλία

Η σειρά των εξοχικών σπιτιών «Little Houses on the Prairie» αντικατοπτρίζει ένα αγροτικό και ταυτόχρονα ρομαντικό χώρο που μοιάζει με σπίτια στα λιβάδια. Υπάρχουν επτά άψογες κατοικίες περιτριγυρισμένες από χωράφια και είναι μόνο 10 λεπτά από τη θάλασσα.

7) Tipis στο Algarve, Πορτογαλία

Ένα εξοχικό σπίτι με φιλικό περιβάλλον και λαμπρούς χρωματισμούς για αξέχαστες και ήσυχες διακοπές. Περιέχει μικρή πισίνα, λαχανόκηπο και πλατφόρμα για γιόγκα. Το επιτραπέζιο ποδόσφαιρο, μπιλιάρδο και οι βραδιές μπάρμπεκιου δίνει την ευκαιρία στους κατασκηνωτές να γνωριστούν μεταξύ τους. Η κοντινότερη παραλία απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

8) VW-ing round στη Γαλλία ή Ισπανία

Αν επιθυμείτε ένα οδικό ταξίδι επιλέξτε το WeDubYou το οποίο προσφέρει μοναδικά VW τροχόσπιτα με i-Phones και i-Pads για ταινίες και μουσική. Είναι ένα διασυνοριακό ταξίδι όπου μπορείς να επισκεφθείς τη νοτιοδυτική Γαλλία και βορειοανατολική Ισπανία κάνοντας επισκέψεις σε αξιοθέατα και αποκτώντας ανεπανάληπτες εμπειρίες.

9) Πράσινες διακοπές στο Galway, της Ιρλανδίας

Οι τρεις πύργοι στα βουνά Slieve Aughty αποτέλεσαν αρχικά ένα κήπο για ιππασίες όμως τώρα λειτουργεί ως ξενώνας με εννέα δωμάτια, καμπίνες και καφενείο. Μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις ιππασία με άλογα ή πόνι καθώς και βόλτες με γαϊδουράκια. Υπάρχουν οργανωμένοι περίπατοι και ποδηλασίες για να εξερευνήσετε διάφορα μέρη. Για τα παιδιά υπάρχει το The Enchanted Forest όπου δημιουργούν το δικό τους κόσμο φαντασίας με νεράϊδες, ξωτικά και ζωάκια.

10) Χωριό Eco, Lake Bled, Σλοβενία

Ονομάζεται Garden Village, ένα νέο οικολογικό χωριό με φανταχτερές σκηνές και κήπο με εστιατόριο. Περιέχει 2 επιπέδων καμπίνες και δίκτυα για το σαλόνι, τις κουζίνες και τα μπάνια. Το δάπεδο είναι ξύλινο και σας δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα για υδρομασάζ. Το Garden Village προσφέρει πισίνα και απέχει από τη θάλασσα 10 λεπτά με τα πόδια.

Πηγή: theguardian

Keywords
Τυχαία Θέματα