Με αιμοδότες γέμισε το Προεδρικό Μέγαρο

Με αιμοδότες γέμισε σήμερα για ακόμη μια χρονιά το Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της Εθνικής Αιμοδοσίας Νέων 2015, που διοργανώθηκε από τον οργανισμό REACTION Youth for the Prevention, και που φέτος ήταν αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια εις μνήμη της Σώτηρας Ιωάννου, του Τάσου Μητσόπουλου, του Λέλλου Τσεριώτη και του Λοΐζου Φραγκεσκίδη.

Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου και θα ολοκληρωθεί στις 15:00.

Σύμφωνα

με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου κάθε τριάντα δευτερόλεπτα ένας συνάνθρωπος μας θυσιάζεται στον βωμό της ασφάλτου την ίδια ώρα που σαράντα άλλοι τραυματίζονται σοβαρά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της Αστυνομίας το 2014 είχαμε 1153 οδικές συγκρούσεις, τρεις δηλαδή συγκρούσεις την ημέρα. Από αυτές οι 44 ήταν θανατηφόρες, ενώ 395 ήταν σοβαρές. Μόνο πέρσι στην Κύπρο χάθηκαν 45 άνθρωποι, ενώ 467 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι δεκατέσσερις από αυτούς ή ποσοστό 31% ήταν νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών.

«Μέσα από την αιμοδοσία, θα φέρουμε στην μνήμη όλους αυτούς που χάθηκαν, όλους αυτούς που τραυματίστηκαν ενώ ταυτόχρονα θέλουμε να περάσουμε το ισχυρό μήνυμα της Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Μάριος Σταύρου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα