Οδοιπορικό ΣΙΓΜΑ στα Στροβίλια – Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων

Λίγα μόλις μέτρα από το γνωστό οδόφραγμα των Στροβιλιών, και εντός των Βρετανικών Βάσεων της περιοχής του Αγίου Νικολάου, λίγο έξω από την ακριτική κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου - Βρυσούλλων, οι μόλις 20 εναπομείναντες κάτοικοι που υπάγονται στα δημοτικά όρια Δερύνειας, παλεύουν να επιβιώσουν. 

Εικόνες εγκατάλειψης και μοναξιάς, συνθέτουν την καθημερινότητα των Ακριτών των Στροβιλιών, που επιμένουν να κατοικούν σε μια περιοχή όπου ο χρόνος σταμάτησε στην κυριολεξία

Οι κάτοικοι ζητούν τα αυτονόητα.  

«Θέλουμεν να προωθηθούν οι δρόμοι, ρεύμα γιατί τη νύχτα περπατούμε δαμέ,

αν έχει κουφή χαμέ εν να την πατήσουμε και να μεν τη δούμε». «Δεν υπάρχει καμιά βοήθεια που το κράτος, ούτε ήρτεν καμιά φορά κανένας να μας ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάτι ή όχι, όσον αφορά τη βιωσιμότητά μας», ανέφεραν. 

Η τοπική αρχή από την πλευρά της κάνει επίμονες προσπάθειες, αφού η περιοχή Στροβιλιών εντάχθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις στις Απαγορευμένες Περιοχές Ειδικής Πολιτικής για πολεοδομική ανάπτυξη, για στρατιωτικούς δήθεν λόγους και λόγους ασφαλείας.  

 Επισημαίνεται ότι η Κυβέρνηση, για την περιοχή των Στροβιλιών διαθέτει σχέδια κινήτρων ανακαίνισης υφιστάμενων κατοικιών και επανεγκατάστασης οικογενειών.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Εκατοντάδες στη διαδήλωση των τ/κ λειτουργών των ΜΜΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα