Οδηγώντας αυτοκίνητο μέσω εικονικής πραγματικότητας

Φορώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο κράνος εικονικής πραγματικότητας (VR), ο Ματ Πάουερς, οδηγός Formula Drift, οδήγησε μια Roush Stage 3 Mustang στον πραγματικό κόσμο- ενώ ο ίδιος ήταν εμβυθισμένος σε έναν 3D εικονικό.

Αν και η πραγματική διαδρομή ήταν μια κλασική διαδρομή δοκιμών, ο ίδιος έβλεπε κινδύνους και εμπόδια, όπως βράχια από κατολισθήσεις, απότομες πλαγιές,

κατεστραμμένο οδόστρωμα και άλλα παρόμοια στοιχεία, τα οποία παρέπεμπαν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι αγώνων ταχύτητας.

Ο Πάουερς πραγματοποίησε την εν όγω VR/ πραγματική «κούρσα», στο πλαίσιο των Titanium Trials της Castrol, για την προώθηση του Castrol Edge. Σκοπός τους είναι να ωθήσουν στα όρια το εύρος των δυνατοτήτων πάνω στην οδήγηση αυτοκινήτων.

Το Virtual Drift challenge απαιτούσε την ανάπτυξη ενός ειδικού συστήματος για την παρακολούθηση των κινήσεων του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο με μεγάλη ακρίβεια και την εξομοίωσή τους στον εικονικό κόσμο. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, για να μπορέσει να δουλέψει το σύστημα με το σετ εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, χρειάστηκαν δύο μήνες δοκιμών και εγκατάστασης μιας ποικιλίας αισθητήρων στο αυτοκίνητο.

«Στην ουσία μετατρέψαμε το αυτοκίνητο σε ένα τεράστιο χειριστήριο ηλεκτρονικών παιχνιδιών» λέει ο Άνταμ Αμαράλ, ένα εκ των μελών του project.

Πηγή: AΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα