Χριστοφίδης: Ο Υπ. Παιδείας προχωρεί με το "έτσι θέλω"

Για ετσιθελισμό του Υπουργού Παιδείας κάνει λόγο ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Επισημαίνει ότι μετά από δύο χρόνια πλήρους αδράνειας στα ζητήματα της Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας, χωρίς ουσιαστική νομιμοποίηση και με τη διαφωνία της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, προχωρεί με το «έτσι θέλω» και επιβάλλει, πρόχειρα και βιαστικά, μέτρα στην Παιδεία.

Η συναίνεση,

η σοβαρότητα και ο διάλογος, αναφέρει, δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα χαμηλόφωνων δηλώσεων, αλλά πρέπει να είναι ουσιαστικό αποτέλεσμα σεβασμού των πολιτικών δυνάμεων και σοβαρού διαλόγου.

"Εδώ και μήνες ο Υπουργός Παιδείας «αποφασίζει και διατάζει» για αλλαγές, για τις οποίες όλοι οι υπόλοιποι έχουν σοβαρές ενστάσεις. Μάλιστα για να εξυπηρετηθούν κομματικές σκοπιμότητες, επιβάλλει μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, κάτι που εμπεριέχει τους κινδύνους να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Παιδεία.

Αγνοεί επιδεικτικά τη Βουλή, παραγνωρίζει το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στους Κανονισμούς των σχολείων για να εφαρμοστούν νέες ρυθμίσεις σε μια σειρά από τομείς και συμπεριφέρεται αυταρχικά έναντι των εκπαιδευτικών, των μαθητών και όλων των διαφωνούντων, χρησιμοποιώντας απειλές και προπηλακισμούς".

Ο κ. Χριστοφίδης, ενημερώνει ότι την Τρίτη, θα συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να δοθούν εξηγήσεις.

"Δημοσίως από την πλειοψηφία των ΜΜΕ ακούεται μία μόνο άποψη αυτή του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος χωρίς αντίλογο περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, και προπαγανδίζει τις θέσεις του. Σε μία μόνο περίπτωση έγινε διάλογος με αντίλογο, την ίδια στιγμή που οι απόψεις των πολιτικών δυνάμεων στα κρίσιμα ζητήματα της Παιδείας θεωρούνται «εκτός επικαιρότητας» και δεν ακούγονται.

Πρόσφατα στο μηχανισμό προπαγάνδας του ΥΠΠΟ προστέθηκαν και δημοσκοπήσεις οι οποίες ερμηνεύονται κατά το δοκούν για να πείσουν ότι ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διαφωνούν με το ΥΠΠΟ, συμφωνεί δήθεν μαζί του η κοινωνία", σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη.

Καλέι έστω και την υστάτη το ΥΠΠΟ να αναθεωρήσει τη στάση του και να αφουγκραστεί επιτέλους τις πολιτικές δυνάμεις, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς. Να τερματίσει την αυταρχική και ετσιθελική του στάση.

Παράλληλα καλεί όσους ανησυχούν από την αυθαιρεσία του ΥΠΠΟ, σε μια κοινή πορεία, για να αποτραπούν περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις για την παιδεία του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα