Ωδή στη χαρά και την προσφορά!

Σε εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη (30/5/2018) στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, παρουσιάστηκε η δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου για το 2017, σε σχέση με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

της. Δράση η οποία κάλυψε πάλι με υπευθυνότητα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού.

«Εδώ και πέντε δεκαετίες, μετά την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας για τη λειτουργία της ΟΠΑΠ στην Κύπρο, το 1969, η ΟΠΑΠ Κύπρου έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα κα τη δράση της, με την έννοια της κοινωνικής προσφοράς» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο μήνυμά του που μετέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι η «σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες, η δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης», σημειώνοντας πως «η πολύχρονη δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου αναγνωρίζεται καθολικά ως απόλυτα ευεργετική για την ευρύτερη κοινωνία και την αποδεικνύει ως ένα σταθερό και δυνατό σύμμαχο, που συμπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρατική μέριμνα».

Καταλήγοντας στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βεβαίωσε ότι το πολυσχιδές έργο της ΟΠΑΠ Κύπρου τυγχάνει της απολύτου εκτίμησης της Πολιτείας. «Μέλημα και στόχος μας είναι η συνέχιση και η εξέλιξη της αγαστής συνεργασίας που αναπτύξαμε διαχρονικά, με τελικό αποδέκτη πάντοτε το κοινωνικό σύνολο».

Την ικανοποίηση του για τη δράση της Εταιρίας εξέφρασε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, λέγοντας ότι «πρώτιστη έγνοια του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη και ευημερία των κοινωνιών στις οποίες αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση των εταιριών του Ομίλου», βεβαιώνοντας ότι αυτή η κοινωνική ευαισθησία θα εξακολουθήσει να αγκαλιάζει τον τόπο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, ευχαρίστησε όλους τους φορείς της υγείας, του πολιτισμού, της παιδείας, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού για την άψογη συνεργασία που είχαν με την εταιρία, αλλά και για την δημιουργική αξιοποίηση της οποίας έτυχαν οι χορηγίες της ΟΠΑΠ προς όφελος της κοινωνίας. Ο κύριος Αλετράρης επισήμανε ότι «παρά τις προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, μείναμε σταθερά προσηλωμένοι στην κοινωνική μας ευθύνη και προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στις ανάγκες που προέκυπταν. Ανάγκες τις οποίες ιεραρχήσαμε αντικειμενικά και σε απόλυτη συνεργασία με τους ανάλογους φορείς της πολιτείας».

«Η αποτίμηση της ιστορίας», κατέληξε ο κύριος Αλετράρης, «καθαρογράφει τη δημιουργική σχέση της ΟΠΑΠ με την κυπριακή κοινωνία από το 1969. Σχεδόν πενήντα χρόνια είμαστε εδώ, δίπλα στους ανθρώπους του τόπου, σύμμαχοι στις προσπάθειές τους σε όλους τους τομείς, στηρίζοντας κάθε αγώνα τους, κάθε αγώνα της κοινωνίας μας».

Η εκδήλωση παρουσίασης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ Κύπρου, σηματοδότησε ουσιαστικά και την έναρξη σειράς περαιτέρω κοινωνικών ενεργειών οι οποίες θα κορυφωθούν τον Νοέμβριο του 2019, όταν δηλαδή θα συμπληρωθούν πενήντα χρόνια παρουσίας της στην Κύπρο. Προς το σκοπό αυτό παρουσιάστηκε επίσημα το λογότυπο και το μήνυμα που θα συνοδεύει τις σχετικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης της ΕΚΕ της ΟΠΑΠ Κύπρου για το 2017, διάνθισε υπέροχα με το τσέλο της και το τραγούδι της η περίφημη και πολυβραβευμένη δημιουργός από την Κροατία, Αννα Ρούσνερ. Η εναρκτήρια ερμηνεία της με την «Ωδή στη χαρά» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, έδωσε συμβολικά και το στίγμα της όλης εκδήλωσης σαν μιας άλλης ωδής στη χαρά και την προσφορά στην κοινωνία!

Εντυπωσιακοί όμως ήταν και οι αθλητές της Γυμναστικής Μάριος Γεωργίου και Διαμάντω Ευριπίδου, οι οποίοι έδωσαν το ταλέντο τους με μια εκπληκτική χορογραφία και με μουσικό υπόβαθρο τον «Ζορπά»! Εκτός από τον Μάριο και τη Διαμάντω, που είχαν εξασφαλίσει μαζί, έξη χρυσά μετάλλια στους πρόσφατους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην Αυστραλία, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και οι πλείστοι αθλητές της Ολυμπιακής μας ομάδας, οι οποίοι όπως δήλωσαν, θεωρούν την ΟΠΑΠ Κύπρου, οικογένειά τους!

Εκτός από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Βασιλική Αναστασιάδου και Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, βουλευτές, Μητροπολίτες, αξιωματούχοι και παράγοντες από όλους τους χώρους της κυπριακής κοινωνίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σάββας Κοσιάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα