«Ομπρέλα» προστασίας από ΠΟΕΔ για Διευθύντρια:Το πρόβλημα δεν ήταν ο σταυρός

«Η παρατήρηση σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το σταυρό, ή κάποιο σύμβολο αλλά για την ασφάλεια των παιδιών», ανέφερε σε τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που έφερε ενώπιον της Επιτροπής Παιδεί, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, , Διευθύντρια αφαίρεσε από 6χρονη μαθήτρια σταυρό.

Μιλώντας στο SigmaLive,  ο κ. Φυλακτού ανέφερε πως, «σε επικοινωνία που είχαμε με την εμπλεκόμενη εκπαιδευτικό

διευκρινίστηκε ότι δεν έγινε συγκεκριμένη ή εξειδικευμένη παρατήρηση αλλά είναι μια γενική πολιτική που έχει το σχολείο, η οποία ακολουθήθηκε. Η παρατήρηση σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το σταυρό, ή κάποιο σύμβολο αλλά για την ασφάλεια των παιδιών»,

«Το σχολείο», πρόσθεσε ο κ. Φυλακτού,«έχει μια γενική πολιτική, τα παιδιά να μην φοράνε βραχιόλια, καδένες και σκουλαρίκια για την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος».

Ο κ. Φυλακτού είπε τέλος πως, «θεωρούμε ότι με την κατάσταση που έχει ξεκινήσει θα υπάρξουν δυσκολίες στην καθημερινότητα και κατά τη διάρκεια του σχολικού χρόνου. Πρέπει να δούμε τα σοβαρά προβλήματα. Αν το Υπουργείο θέλει να αναθεωρήσει τους κανονισμούς και τα παιδιά να έρχονται όπως θέλουν και ας ντύνονται όπως θέλουν. Θεωρώ ότι λόγω της περιδέουσας ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα το κλίμα οξύνθηκε και έχουμε αυτές τις αντιδράσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα