Διευθυντές «θύματα» αντιδράσεων: «Πρώτη φορά δημόσια έγινε κάτι τέτοιο»

Δύο Διευθυντές σχολείων μετατέθηκαν από την θέση τους, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λόγω αντιδράσεων που προκλήθηκαν για διαφορετικούς λόγους.


Η μια περίπτωση αφορά τον Διευθυντή του Λυκείου Παλλουριώτισσας, στη Λευκωσία, κ. Λοίζο Σέπο, ο οποίος απομάκρυνε από τη μονάδα μαθήτρια επειδή φορούσε μαντήλα. Οι έντονες αντιδράσεις από τους μαθητές αλλά και κοινωνικών ομάδων, είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση απομάκρυνσης του κ. Σέπου σ΄άλλο πόστο, με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης.

Η

ίδια απόφαση λήφθηκε και για Βοηθό Διευθύντρια, που ασκούσε χρέη Διευθύντριας του δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας, της Πόλης Χρυσοχούς, μετά από την απόφαση του Συνδέσμου γονέων του σχολείου, τα παιδιά να μην εισέλθουν στις αίθουσες διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά της Διευθύντριας. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, η Διευθύντρια αναμένεται να μετακινηθεί αύριο σε άλλο σχολείο.

«Πρώτη φορά δημόσια εγίνε κάτι τέτοιο»

Την αντίδρασή τους για τον τρόπο που χειρίστηκε το περιστατικό το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και για την απόφαση μετακίνησης του Διευθυντή του Λυκείου Παλλουριώτισσας εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης, κ.Γιώργος Ιωσιφίδης.

«Το Συμβούλιο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης, δεν ήταν σε θέση να ξέρει ή να γνωρίζει εάν υπήρχαν ιδιαίτεροι λόγοι ή αν θα προκύπταν δυσάρεστα γεγονότα εάν ο κ. Σέπος παρέμενε στο σχολείο. Εμείς διερωτηθήκαμε πως γίνεται το Σάββατο κατά τις δηλώσεις του Διευθυντή αλλά και όλων των παρευρισκόμενων το ζήτημα να θεωρείται λήξαν και μια μέρα μετά να αποφασίζεται η μετακίνησή του. Στη συνέχεια συνδέσαμε το συμβάν με την αντίδραση των γονέων στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Μαρίνας, που ήθελαν να απομακρύνουν την Διευθύντρια. Από το γεγονός αφέθηκε να νοηθεί πως η λύση είναι η μετακίνηση Διευθυντών», εξήγησε ο κ. Ιωσιφίδης.

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν παλαιότερα τέτοια περιστατικά, τα οποία οδήγησαν στην μετακίνηση Διευθυντών, ο κ. Ιωσιφίδης είπε πως «από όσο γνωρίζω στα τόσα χρόνια που βρίσκομαι σ΄συτή τη θέση, είναι η πρώτη φορά που δημόσια και ανοιχτά  γίνεται μετακίνηση. Υπήρχαν μετακινήσει κατά καιρούς, λόγω κάποιων διαμαρτυριών αλλά μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς».

Συμπλήρωσε μάλιστα, πως μετά την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας για τους λόγους μετακίνησής του Διευθυντή, θεωρεί πως το Υπουργείο έπραξε ορθά για την απομάκρυνση του.

«Το Υπουργείο όφειλε να διεξάγει έρευνα»
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σημείωσε πως σήμερα είχαν συνάντηση με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπου συζητήθηκε η μετακίνηση της Διευθύντριας του Δημοτικού σχολείου Παλλουριώτισσας.

«Δεν έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και στην διαπόμπευσης της Διευθύντριας. Όπως ενημερωθήκαμε, η ίδια η διευθύντρια επέλεξε την απομάκρυνσή της. Το Υπουργείο Παιδείας είχε την ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση ολόκληρο το καλοκαίρι. Όφειλε να προχωρήσει σε έρευνα», είπε ο κ. Φυλακτού.

Πρόσθεσε πως, κατά καιρούς υπήρξαν μετακινήσεις εκπαιδευτικών και Διευθυντών, ορθά ή λανθασμένα, αλλά μέσα από διαδικασίες οι οποίες σ΄αυτή την περίπτωση δεν τηρήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα