Τι γίνεται τελικά με την ένταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ;

Εβδομάδα ΓεΣΥ είναι αυτή που διανύουμε, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει ανοίξει κύκλο επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους. 

Λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου με  ΠΙΣ, ΠΑΣΙΝ, ΕΝΙΚ και Πλατφόρμα Ιδιωτών γιατρών, πληροφορίες από πηγές εντός του ΟΑΥ ήθελαν τρία μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια να είναι έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΓεΣΥ, κάτι που ωστόσο επίσημα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας δεν επιβεβαίωσε. 

Πέραν τούτου, ωστόσο, όπως πληροφορείται από έγκυρες πηγές από τον ΟΑΥ το SigmaLive,

πέραν των τριών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για ένταξη τους στο ΓεΣΥ, κατά τη διάρκεια επαφών και συναντήσεων με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΝ διευκρινίζει πως κανένα μεγάλο νοσηλευτήριο-μέλος του σε Λευκωσία και Λεμεσό δεν προτίθεται, ως έχουν τα πράγματα, να ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

«Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) και η κοινή γνώμη γίνονται ξανά δέκτες πληροφόρησης που δημιουργεί μια εσφαλμένη εντύπωση δήθεν αντιστροφής της στάσης των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων σε σχέση με το Γενικό Σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα, δύο μόλις μέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση τεσσάρων φορέων υγείας (ΠΑΣΙΝ, ΠΙΣ, ΕΝΙΚ και Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ερωτηθείς πώς προχωρά η διαβούλευση για την ένταξη των ιδιωτικών κλινικών στο Σύστημα, δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός από τον ΟΑΥ και ότι τέλος του Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί και ο σχεδιασμός για τα οικονομικά δεδομένα, ώστε να ενημερωθούν και ο ΠΑΣΙΝ και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που δεν είναι μέλη του ΠΑΣΙΝ, με στόχο την 1η εβδομάδα Οκτωβρίου να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με τα νοσηλευτήρια ένα προς ένα για την ένταξή τους στο ΓεΣΥ

«Από την ενημέρωση που είχα χθες από τον ΟΑΥ, η πρόταση που ετοιμάστηκε θα διασφαλίζει τον υφιστάμενο όγκο δουλειάς που διεκπεραιώνει το κάθε νοσηλευτήριο, θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης ξεχωριστής αμοιβής που ήταν και ένα αίτημα των γιατρών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων -ανάλογα με το τι θα αποφασίσει το κάθε νοσηλευτήριο. Άρα βασικοί προβληματισμοί και ανησυχίες που υπήρχαν, υπάρχουν απαντήσεις και θεωρώ ότι με αυτή την πρόταση πλέον δεν θα υπάρχουν σοβαρά εμπόδια ή λόγοι μη ένταξης ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα