ΟΑΥ: Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί ο αριθμός ιατρών

Αυξημένες συγκλίσεις μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Παιδιάτρων διαπιστώνει ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Άθως Τσινωντίδης.

"Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός ιατρών που θα εγγραφεί στο ΓΕΣΥ. Αυτό το στηρίζουμε από τον αριθμό των εγγραφών στον ΟΑΥ καθώς και τον αριθμό των συμμετοχών στα σεμινάρια. Μόλις χθες στην Λεμεσό 100 γιατροί συμμετείχαν για ενημέρωση. Τα μηνύματα είναι θετικά. Υπάρχουν συγκλίσεις"

Την ίδια ώρα 41 από τους 45 εν ενεργεία ιδιώτες παιδιάτρους της Λεμεσού μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν ενημερώνουν τους γονείς

ότι δεν θα συμμετάσχουν στο ΓΕΣΥ.

Άλλο ένα όχι καταγράφηκε λίγο αργότερα από την Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου η οποία ανακοίνωσε και αυτή την πρόθεσή της να μην συμμετέχει στο ΓΕΣΥ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πραγματοποιεί η ΟΕΒ σε μια προσπάθεια να πετύχει αναστολή των εισφορών μέχρι την σύμβληση γιατρών και νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ, την ίδια ώρα καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να μελετήσει θέμα φοροελαφρύνσεων.

Η ΟΕΒ σύμφωνα με τον Γιώργο Πέτρου εισηγείται και κάποιες εισφορές για να ελαφρυνθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια και να βοηθηθούν οι άποροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα