Οθωμανικές προκλήσεις από Yeni Safak για ΑΟΖ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Προκλητικό άρθρο με βίντεο παρουσίαση για τα ενεργειακά της Κύπρου, έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της σήμερα η τουρκική, φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, παρουσιάζοντας μάλιστα, μπροστά από αυτή, έναν Οθωμανό σουλτάνο.

Οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών και των εταιρειών στην ΑΟΖ της περιοχής γίνονται παράνομα από την ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία άρχισε να ανταποκρίνεται στο «πλαίσιο του Δικαίου

της Θάλασσας» και η ένταση στα νερά της Μεσογείου, αναμένεται να αυξηθεί γύρω από το νησί το 2018.

Στην αρχή του βίντεο γίνεται μια αναδρομή στην Ιστορία της Κύπρου από την περίοδο των Οθωμανών, τη Συνθήκη της Λωζάνης, την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 και την ανακήρυξη του παράνομου ψευδοκράτους το 1983.

Ακολούθως, προβάλλεται η ΑΟΖ της ΚΔ με τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί στον τρίτο γύρο αδειοδότησης, τα σχέδια για κατασκευή του αγωγού East Med και τις Navtex. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στις έρευνες του Barbaros και την πρόθεση της Άγκυρας να κατεβάσει το τρυπάνι στις θάλασσες της Κύπρου.


Το ρεπορτάζ καταλήγει με προκλητικό τρόπο, αφού αναδημοσιεύει το βίντεο με τα οθωμανικά στρατιωτικά εμβατήρια των γενίτσαρων που έβαλαν οι Τούρκοι στο Βarbaros, ως απάντηση στο κάλεσμα των Αρχών της Κ.Δ. να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα