Ο Ζαχαρίας του Ράδιο Πρώτο πρώτος σκοπευτής Εθνοφυλακής

Πρώτος φέτος σκοπευτής της Εθνοφυλακής με 10/49 ο Ζαχαρίας Φιλιππίδης του Ράδιο Πρώτο, Εθνοφύλακας λοχίας του 41 Τάγματος Εθνοφυλακής της Λευκωσίας, παλαιότερα έφεδρος της Στρατονομίας.

Και ακόμη πιο σημαντικό:

Η σκοπευτική ομάδα του 81 Τάγματος Εθνοφυλακής της Πάφου πέτυχε, με ομαδική επίδοση 93%, να υπερβεί το προηγούμενο ρεκόρ 92,6% που είχε από το 2015 η σκοπευτική ομάδα του 42ΤΕΘ της Λευκωσίας και συνολικά σημειώθηκαν υψηλότερες επιδόσεις των σκοπευτικών ομάδων όλων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Ήταν

σήμερα, Πέμπτη 18η Νοεμβρίου 2021, στο Πεδίο Βολής του στρατοπέδου που φέρει το όνομα του ήρωα της ΕΟΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ στον Κόρνο, ο 20ος ετήσιος Διαγωνισμός Τυφεκίου με σταθερά σκοπευτικά Ευγενούς Άμιλλας των καλύτερων σκοπευτών όλων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Κύπρου.
Τον είχε καθιερώσει, πρώτη φορά 19η Ιανουαρίου 2001, ο τότε Διοικητής Εθνοφυλακής υποστράτηγος Ηλίας Ανδρέακος, με διαταγή του τότε Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς αείμνηστου αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη.

Τα έπαθλα στις τρεις σκοπευτικές ομάδες που πρώτευσαν απένειμε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και στους πρωτεύσαντες στις ατομικές επιδόσεις Εθνοφύλακες ο Αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Διαβάστε επίσης: Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι εθνοφύλακες στην Ετήσια Βολή Τουφεκίου (ΦΩΤΟΣ)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα