Ο ξεχασμένος Μπλάτι Τουρέ

Άλλο ένα 90λεπτο πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Μπλάτι Τουρέ με τη φανέλα της Μπουρκίνα Φάσο το βράδυ της Τρίτης στην επιβλητική νίκη (4-0) της Εθνικής του επί του Πράσινου Ακρωτηρίου. Ο 23χρονος Αφρικανός μέσος που τέθηκε εκτός ρόστερ της Ομόνοιας και …προπονείται μόνος στο «Ηλίας Πούλλος» συνεχίζει να αφήνει θετικές εντυπώσεις με τις διεθνείς του εμφανίσεις, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για την απόφαση των «πράσινων». Την στιγμή μάλιστα που παρατηρείται και μεγάλο πρόβλημα στον κεντρικό άξονα της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι ο Τουρέ την περσινή χρονιά θεωρήθηκε μαζί με

τον Ντάρμπισιάϊρ, ως οι καλύτερες μεταγραφές που έκανε ο Νταμπίζας. Σταδιακά ο νεαρός Αφρικανός καθιερώθηκε βασικός από τον Κάρβερ και ήταν από τους λίγους διακριθέντες του περσινού ναυαγίου. Ήταν ένα από τα βασικά «κλειδιά» του 4-4-2 που εφάρμοσε ο Άγγλος τεχνικός, με τον Τουρέ να καταπίνει πάρα πολλά χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι, να κόβει και να μοιράζει παιχνίδι και γενικώς να έχει πολύ καλή αγωνιστική παρουσία.

Δικαιολογημένα κέρδισε μια θέση στην Εθνική της χώρας του για το Κόπα Άφρικα 2017. Εκεί όπου έλαμψε ακόμη περισσότερο το αστέρι του, με την απουσία του παράλληλα να ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην Ομόνοια. Αν και δεν ήταν στις βασικές επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή της Μπουρκίνα Φάσο, κέρδισε επάξια φανέλα βασικού στην τελική ευθεία της διοργάνωσης. Στα προημιτελικά με αντίπαλο την Τυνησία, ο Τουρε αγωνίστηκε βασικός για 88 λεπτά, καλύπτοντας 9,3 χιλιόμετρα, κάνοντας 29 σπριντ και δίνοντας 24 πάσες με ποσοστό ακρίβειας 59%. Στα δε ημιτελικά με αντίπαλο την Αίγυπτο, αγωνίστηκε επίσης βασικός για 120 λεπτά (παράταση), καλύπτοντας 13,7 χιλιόμετρα, κάνοντας 42 σπρίντ και δίνοντας 55 πάσες με ποσοστό ακρίβειας 80%.

Ήταν απόλυτα φυσιολογικό όταν επέστρεψε στο πρωτάθλημα να μην ήταν το ίδιο φρέσκος, ωστόσο το κοντέρ για τη σεζόν 2016/17 κατέγραψε 29 συνολικά συμμετοχές, με 1 γκολ και 2 ασίστ, αλλά και μόνο 3 κίτρινες κάρτες. Ήταν φυσικό ο Πάμπος Χριστοδούλου να ήθελε να επενδύσει πάνω του, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Την αργοπορημένη ενσωμάτωση του στην προετοιμασία του Καλοκαιριού δεν την είδε με καλό μάτι ο προπονητής της Ομόνοιας, την ίδια στιγμή που ο Μπρέβελντ έδειχνε σημάδια αναγέννησης. Βασικά ο Τουρέ πλήρωσε την ασυνέπεια του, αλλά και η Ομόνοια την ενδεχομένως βεβιασμένη της απόφαση. Άλλωστε, ο Μπρέβελντ που ουσιαστικά έμεινε στη θέση του έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα παιχνίδι ως αλλαγή για 15 λεπτά!

Keywords
Τυχαία Θέματα